Snap
  • Baby

4 maanden oud, helpt ewan het schaap ?

Onze dochter is 4 maanden oud, ze huilt in de avond veel en komt niet goed in slaap, zou ewan het schaap ons helpen? Of is ze al te oud?

lieveeeee mama's,

Onze dochter is inmiddels 4 maanden oud. De laatste tijd huilt ze s'avonds veel, ja ik weet het kan een sprongetje zijn, aan te weinig melk, teveel prikkels, oververmoeidheid.

Ja ze heeft moeite met in slaap komen, soms valt ze in slaap (overdag) maar meestal nooit. Alleen als ze aan de borst ligt of als iemand haar het flesje geeft en ze echt moe is. 

Ja ik verwen mijn dochter ook en betuttel haar. Ze is m'n eerste en ik doe het graag, ook krijg ik dit betaald gezet met in de avond of bij het consultatiebureau omdat ze niet vanzelf in slaap valt. Ik kan haar in haar bedje leggen overdag klaar wakker (zoals zij willen) dan brabbelt en draait ze een half uur of 45 min. Dan wordt het jengelen en huilen en stopt ze niet meer. En ik laat m'n dochter geen uren huilen alleen omdat ze moet leren in slaap te vallen. Het komt wel denk ik zo? Dan leg ik haar aan en drinkt ze en slaapt ze. En ja misschien weet ze dit wel, maar ik zal toch niet de enige mama zijn.

Ik denk al langer na over ewan het schaap? Heeft iemand er ervaring mee? Want misschien helpt dit haar om van zelf rustig te worden en in slaap te vallen.. ik hoorde dat ze nu al te oud ervoor is? Klopt dit? Zou hem graag willen aanschaffen maar als het niks zou helpen dan vind ik het jammer voor het geld. 

6 jaar geleden

Bij ons helaas niet. Haddej eerst Dex die had ook dezelfde functies maar was erg mecahnisch. We hebben ook een slaaploze babyvan 5 maanden en ons geld weggegooid met Ewan het schaap helaas... ik denk echt dat ze het vergeten het geluid en ik wou dat we er gelijk mee begonnen waren. Dat is dus mijn ervaring met Ewan

6 jaar geleden

Hoi mommyN, ik heb een zoontje van 2,5 en een dochter van bijna 7 mnd. Toen mijn Zoontje 6 wk was kreeg ik Ewan t schaap cadeau. Ik dacht toen eigenlijk al dat het te laat was om hem toe te passen omdat hij natuurlijk al 6 wk. Zonder de baarmoedergeluiden deed. Maar ik ben hem vooral gaan gebruiken als onderdeel van ons avond ritueel. wees niet bang je dochter gaat vanzelf leren in slaap te vallen. Aanleggen/fles als je weet dat t bedtijd is en dan lekker in haar bedje leggen is naar mijn idee prima! Het komt echt vanzelf. Geef het tijd. Ze is nog maar 4 mnd. Wat ik doe nu Ewan sinds 7 mndjes bij mijn dochter slaapt is hem aanzetten op het moment dat ze in de avond in haar bedje gaat. Dus alleen s avonds als t tijd is voor het lange slaapje gaat het schaap aan. Ook als ik haar in het begin slapend in bed legde, schaap aan. Wordt ze wakker s nachts, schaap aan. Maar overdag doe ik het niet. Ik denk dan dat ze dit kunnen linken aan de nacht als je dit altijd doet net als de andere rituelen. ik gebruik altijd alleen het geluidje vh rechtse voorpootje, de rest eigenlijk niet. Het rode licht geeft wat zicht voor je kindje als ze nog niet helemaal slapen als je ze in bed legt. Kunnen ze nog even rond kijken en met het luisteren naar het ritme vh schaap vallen ze uiteindelijk in slaap. Natuurlijk moet ik ook nog wel eens naar boven om een tuutje terug te steken. Het is geen wondermiddel, maar ik vind het een mooi onderdeel van het slaap ritueel. Als ze uit logeren gaat, gaat hij ook mee, ook dat stelt gerust. Ik denk dat ik hem bij mijn zoon tot 1,5 iedere nacht gebruikt heb. Daarna niet meer. Maar nu dus weer terug bij mijn dochter. Als je hem koopt dus gewoon gaan gebruiken en lekker slapend in haar bedje leggen met schaap aan. Over een maandje leg je haar een klein beetje wakker in bed en zo zal het uit eindelijk steeds makkelijker gaan. Volg het ritme van je dochter. Hier vind ik ewan iig een succes. Groetjes Lisette

6 jaar geleden

Ik heb de app soundsleeper gebruikt bij mijn kindjes, en dan het stofzuiger geluid. Hier hielp het ontzettend goed maar ben wel al vanaf wat jonger gestart. Ik heb ook het schaapje thuis liggen omdat het er wat leuker uitzag met een schaapje bij haar ipv een iPad ;) maar hier won Soundsleeper het haha

6 jaar geleden

Je bent echt niet de enige hoor! Bij beide m'n Kids zo gedaan.. de oudste Was heel gemakkelijk maar m'n zoontje niet. Echte mama's kindje en iedereen heeft ook vanalles er over te zeggen dat hij in z'n eigen bed zou moeten, ik hem moet laten huilen en wat nog meer.. zeg tegenwoordig bedankt voor de tip :) ga zo de discussie uit de weg.. lekker op je eigen gevoel af gaan die Is nooit fout want jij bent de mama!