Snap
  • Nieren
  • kinderarts
  • Baby
  • moederschap
  • zwangerschap
  • onderzoek
  • mono nier
  • positief

20 weken in de stress... voor niks?!

Onze Noë toch twee nieren? Wat gaat de kinderarts vertellen..

Daar zaten we dan, in de wachtkamer te wachten op de kinderarts. Ik merkte dat ik al erg emotioneel was en vol met vragen zat. Hoe kan dit nu? 20 weken lang die stress?  En dan vertellen ze nu ineens dat dit voor niks is geweest!

Het leek voor mij uren te duren, maar eindelijk, na een aantal minuten mochten we naar binnen. Ik kan je eerlijk vertellen dat we eigenlijk ook na die paar mintuten al buiten stonden met het antwoord. 

Ja, ze heeft er toch twee en zo werd eigenlijk na 20 weken onzekerheid de deur dicht gedaan. Vragen kon ze niet beantwoorden, het was zoals het was. BIZAR!

Mijn hoofd draaide ineens overuren en die van mijn vriend ook. Moest ik nu enorm blij zijn, of was ik toch meer boos? Uit mijn emotie heb ik gelijk naar mijn verloskundige gebeld om te vertellen over dit "goede" nieuws.  

Ook vroeg ik nadrukkelijk of ze contact op wilde nemen met Rotterdam, want dit gevoel, deze emoties, wilde ik voorkomen voor andere ouders die hetzelfde mee zouden maken. Ook weet ik dat je niet gelijk de wereld kan verbeteren, maar ik wilde gewoon dat Rotterdam wist dat ze het fout hadden gezien!

Ze waren net zo verbaasd als ik en gingen er zeker achteraan bellen. Nog dezelfde middag kreeg ik een berichtje dat ze contact hadden gehad met Rotterdam. 

Thuis heb ik alleen maar met Noë geknuffeld. Het duurde even voordat mijn verdriet was veranderd in blijdschap. Ons meisje is toch helemaal "compleet".

Een poos geleden kreeg ik een berichtje van een aanstaande moeder die hetzelfde te horen kreeg. Ook zij kwam er een week na de geboorte achter dat haar dochtertje toch twee nieren had.

Ik hoop dat ik door het delen van ons verhaal aanstaande ouders kan vertellen dat er een kans is op twee. Maar ook kan laten zien door jullie vorige berichten dat je oud / sterk en groot kan worden met een mono nier.

Lieve aanstaande moeders: probeer zoveel mogelijk te genieten van jullie zwangerschap, want het is zo speciaal en bijzonder en helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend! 

Bericht uit Rotterdam: Als we goed kijken zien we inderdaad toch iets wat het niertje zou kunnen zijn. Dit hebben we op de echo's niet goed kunnen bekijken. In verband met kijken door de huid van de moeder etc. je kan het vergelijken met het op zoek gaan naar een speld in de hooiberg.

Trending op Mamaplaats: Nog geen 30, maar: mijn baarmoeder moest eruit

7 maanden geleden

Wij hebben 38w zwanger geweest en tz horen gehad dat alles helemaal perfect was... om dan te bevallen en te horen, hij heeft een open gehemelte, een te kleine kin en de tong ligt erg hoog in de mond. Dit zijn allemaal symptomen van een zeldzame aangeboren aandoening Pierre Robin Sequentie. Wij hebben uiteindelijk 6w opgenomen geweest op NICU, een reanimatie gehad 12u na de geboorte en een operatie op 11d, umnd en 9,5mnd. Liever andersom dan... ja een zwangerschap in onrust maar wel een baby in goede gezondheid... het heeft mij haast 2,5j gekost om heet verhaal te beginnen schrijven. Ik heb al 2delen klaar... binnenkort de rest... maar ik herbeleef alles en dat is pittig.

7 maanden geleden

Operatie op 11d 7mnd en 9,5 mnd... sorry, perongeluk verkeerd getypt.

1 jaar geleden

Wat fijn dat Noë toch 2 nieren heeft. Ik hoop dat bij ons hetzelfde gaat gebeuren. Hadden ze het bij jullie ookmgehad over verdere onderzoeken naar afwijkende chomosomen wat via een vruchtwater punctie zou kunnen? Ik wil dit onderzoek eigenlijk liever niet omdat hier ook risico's aan zitten en als het alleen 1 nier mist het prima kan overleven.

1 jaar geleden

Ik hoop het ook en anders dan zal het ook goed komen!! Nee absoluut niet het enige wat ik hoorde is dat ze eventueel wel wilde kijken naar ons DNA als ouder maar meer niet. Snap ik dat je dit niet wilt zeker als de rest gewoon goed is..

1 jaar geleden

Hebben jullie een NIPT test gehad? Want anders kunnen ze daar ook veel in aflezen.

1 jaar geleden

Wij hebben een nipt test zonder neven bevindingen gedaan. De nipt test uitslagen waren goed en hadden geen afwijkingen.

1 jaar geleden

Dan zal ik niet snel een punctie doen hoor!! ❤️

1 jaar geleden

Ik denk ook dat ik dat niet ga doen en als het wel fout is dat moeder natuur dan maar moet beslissen hoe moeilijk ook

1 jaar geleden

Hier heeft ons zoontje ook maar 1 nier. Daar kwamen ze met de 20 weken echo achter. Doorgestuurd naar het wkz. Met 32 weken nogmaals een echo in het wkz gehad. Voor de rest geen andere testen gehad of gedaan of geadviseerd gekregen. Daarna met 6 weken oude baby een echo om te kijken hoe de aanleg was en of er geen urine terug stroomde.