Snap
  • Baby
  • hartekind
  • hartkatheterisatie

20 augustus 2019, de dag van de katheterisatie

Vandaag een spannende dag! De hartkatheterisatie vind vandaag plaats. Ze hopen dat ze op deze manier de situatie rondom jou hart nog beter in kaart kunnen brengen

Om 8:30 mag je in je mooie OK tenue naar de OK. Hier staan een heleboel dokters op jou te wachten. 

Je bent lekker rustig, en daar uit blijkt maar weer dat papa en mama het spannender vinden als jij.

We mogen met je mee totdat je in slaap bent gevallen.  Het kapje wat ze hiervoor gebruiken vind je dAn weer wat minder leuk, maar gelukkig slaap je binnen 5 tellen

Om de tijd te doden besluiten papa en ik om een stukje te gaan lopen. Dat we dachten dat de tijd dan sneller zou gaan, hadden we dat mooi verkeerd gedacht. Dus terug naar het UMCG, rond 11:00 uur worden we gebeld, ze zijn klaar en jij gaat naar de pacu, zo heet de uitslaapkamer. 

Als papa en mama naar binnen mogen ben jij al behoorlijk goed wakker. De verpleegster probeert je een flesje met suikerwater te geven, eigenwijs als jij bent weiger je deze. Dus dan maar druppelen en snel bij mama aan de borst. 

Je beentje waar ze hebben aangeprikt blijft wat koud. De chirurg word gebeld om te controleren en je verband word wat losser gedaan. 

Uit de katheterisatie is gekomen dat je bloedvaten gelukkig gezond zijn. Wel zijn ze er achter gekomen dat jou aorta een andere route neemt als gebruikelijk. En hierdoor jou luchtpijp en slokdarm gedeeltelijk afknelt. Ook heb je een gebroken rib, en een gaatje in je middenrif. 

Omdat ze je wat langer willen observeren gaan we over na een andere afdeling, daar worden we opgevangen door een hele lieve zuster. 

Vandaag besloten even geen visite te ontvangen. Zo kunnen we alle 3 even rustig bijkomen. 

De chirurg komt ons nog een keer bijpraten over zijn bevindingen. Omdat jou bloedvaten gezond zijn betekend dit dat ze jou asd en vsd kunnen en willen gaan sluiten. 

4 jaar geleden

Wat spannend, maar gelukkig te verhelpen. Sterkte.