Snap
  • Baby
  • #trots
  • #zoontje
  • #knapperd
  • #lekkerslapen

#13 "Slaaptraining"

Laat ik meteen beginnen met zeggen dat ik dit absoluut niet schrijf om een discussie op gang te brengen. Iedere ouder doet dingen op hun eigen manier, passend bij hun gevoel en hun kleine. En dat is ook goed! Er is geen goed of fout. Ik schrijf deze blog omdat ik MIJN ervaring wil delen. En ook omdat ik verbaasd ben over hoe het tot nu toe gaat.
4 jaar geleden

Super fijn. Hier werkt het ook nog steeds. Inmiddels huilt hij ook niet meer en laat zich rustig in bed leggen en gaat slapen. Meestal slaapt ie met 5 a 10 minuten. Hij slaapt inderdaad ook langer :) van de week zelfs bij een vriendin laten slapen overdag toen we daar op visite waren en ook dat was geen probleem. Ben trots en blij dat we dit zo hebben gedaan :) Fijn dat het bij jullie nog zo goed werkt :)

4 jaar geleden

Deze techniek hebben wij bij onze dochter ook gedaan toen ze 4 maanden was. Zelfde probleem, sliep kort en licht, alleen op mama en je merkte gewoon dat ze slaap tekort kwam erdoor. Overdag begonnen, en steeds na2-3 minuten terug, speen, goed leggen en weer opnieuw. Beste wat we gedaan hebben, na de eerste paar keer sliep ze super en steeds langer, veel vrolijker tussendoor en ik ook haha. En het werkt nu nog! Ze is anderhalf, als ze in de nacht wakker word (en niet ziek is) en de speen kwijt, alleen aai over haar bolletje, speen en vooral niet uit bed tillen. Slaapt ze zo weer, soms palmt ze me in haha maar dan is ze gelijk uren op. Volgende stap is van de speen af, ze heeft hem alleen met slapen en merk dat ik er vanaf wil. Anderzijds heeft ze hem alleen even met inslapen nodig, moeilijk. Binnenkort maar een poging wagen ;) Fijn dat het ook zo goed werkte voor je zoontje :)

5 jaar geleden

Heel herkenbaar. Ik heb het ook heerlijk gevonden :) hem lekker dichtbij me. Ik was hoogzwanger in die hete zomer dus kan me indenken dat een baby in de draagdoek ook loeiwarm was. Ik heb het ook deels gedaan met het oog op dat ik nu (nog even) de luxe heb om thuisblijfmama te zijn, maar ik wil ook gewoon weer aan het werk over een paar maanden. En toen ik werkte toen hij nog kleiner was viel hij dus bij de gastouder ook niet in slaap. 10 weken oud en veel te lang wakker. Daar hoef ik me op deze manier ook minder/geen zorgen over te maken :)

5 jaar geleden

Heel herkenbaar! Ik had ook een hummeltje dat heel moeilijk sliep en erg aanhankelijk was de eerste maanden. Ik hield mezelf voor dat hij maar één keer klein was en probeerde te genieten van zo'n klein mannetje slapend tegen me aan. Maar aangezien het deze zomer vaak genoeg 30 graden was, was een zwetende baby in draagdoek echt geen pretje haha. En inderdaad, je wilt soms ook gewoon even tijd voor jezelf en ruimte! Even geen baby tegen je aan. Dat heb je gewoon nodig! Wat knap dat je het zelf bent gaan aanpakken op je eigen manier en dat je doorzet! En wat fijn dat het werkt! In hoop dat dit blijft :)