Snap
  • Baby
  • baby
  • ontwikkeling
  • medicijnen

11 maanden oud

Onze kleine meid is 11 maanden en eindelijk 8 kilo. Het gewicht waar we al maanden op wachten want haar medicatie zou omhoog gaan bij 8 kilo. Eind april werd besloten dat ze half mei opgenomen zou worden om de medicatie te verhogen. Dan zou ze wel 8 kilo zijn. Maar nee dus.

Uiteindelijk liep het allemaal anders. Omdat we ineens een andere kinderarts kregen die niet echt goed het dossier heeft gelezen, werd de cardioloog gebeld, want 'help gaat dit wel goed de medicatie moest toch omlaag bij 9 kilo?' Dan is opname dus niet nodig. De betreffende cardioloog was er niet, dus werd ik gebeld door de kinderarts.

Eeh.. ja klopt, bij 9 kilo moet de medicatie worden afgebouwd, maar bij 8 kilo moet hij eerst nog omhoog en ze weegt nog geen 8 kilo. Nou dan was het goed en zou de opname gewoon doorgaan. Wel kon ik een telefoontje van de cardioloog verwachten.

En jawel, de cardioloog heeft me gebeld en wat blijkt: er is een brief niet aangekomen. De brief met uitleg van de cardioloog over het verhogen van de medicatie en wanneer af te bouwen. Mijn kinderarts heeft het briefje dat wij zelf hadden gekregen gekopieerd, maar in die brief stond er nog iets bij wat op mijn briefje niet stond: Bij 9 kilo/6 maanden afbouwen.

En nu is ze dus 8 kilo, maar wel al 11 maanden. We mochten meteen stoppen met 1 medicijn en de andere moesten we in 1,5 week afbouwen.

Ze is nu geheel medicijn vrij.

We dachten 'Ah dan zal ze dadelijk ook beter gaan eten', maar nee, ze ging juist nog minder eten. 'Ach ja ze heeft last van een doorkomende kies', 'ach ja ze heeft last van de warmte', je zoekt een reden. En dat zal vast hebben meegespeeld met het feit dat ze ook nog een sprongetje maakte en daardoor kunnen kindjes blijkbaar ook minder gaan eten. Genoeg verklaringen.

Sinds een paar dagen eet ze weer beter en zelfs broodje gaat er zonder problemen in, waar ze voorheen echt van ging kokhalsen.

Dus ik ben blij, blij dat ze geen medicatie meer hoeft, blij dat het eten beter gaat, blij dat ons meisje het gewoon heel goed doet.

Van half maart tot half april is ze super snel gegaan in de ontwikkeling. Ze begon met zichzelf vooruit te trekken met haar handjes en 1 maand later kon ze zelf gaan zitten, kruipen, gaan staan, in de handjes klappen, stappen aan de hand ging veel beter. En ze heeft 4 tandjes erbij gekregen, wat het totaal op 8 zet.

En nu, nu gaan kijken hoe we haar eerste verjaardag gaan vieren.

12 jaar geleden

Ja ze blijft ligt maar ze volgt nu een curve en daar gaat het om, dat er wel een stijgende lijn in zit. Deze kinderarts hadden we al een keer gehad. Er zijn er hier 3 en gelukkig hebben wij de beste als vaste kinderarts maar die is nu een hele tijd afwezig, komt rond november weer als alles goed is. Dus nu hebben we een ander, daar heb ik al wat slechte ervaring mee tijdens de opname van 3 weken juist omdat ze te weinig aankwam en niet goed at. De laatste controle hadden we hem, hij heeft haar zelf gewogen, we hadden het er nog zelfs over gehad dat bij 9 kilo de medicatie zou worden afgebouwd maar dat ze tegen die tijd al wel 14 maand zou zijn als ze deze curve aanhoudt. Heeft hij ook nog nagekeken en dat klopte volgens hem ook. Wat wel fijn is is dat we hem juist al hadden gehad. De laatste grote infectie had hij ook dienst, heeft hij haar ook nog gezien en onze eigen kinderarts heeft hem daarna nog uitgelegd hoe onze meid in elkaar zit, dat je niet snel merkt als ze ziek is omdat ze zo vrolijk is. Daarnaast zal hij het wel ontzettend druk hebben samen met zijn andere collega want ze moeten nu ook de diensten van onze kinderarts overnemen, dat pleit dan weer voor hem he. Ja ze gaat erg snel met haar gebit. Ze heeft nu last van kiezen die aan het dalen zijn boven aan beide kanten 1. En als ik die bobbel zo voel lijkt het alsof die net zo lang blijft dalen tot die helemaal door is. En ik had zo gehoopt op even rust op dat gebied. Gemiddeld komen de eerste tandjes tussen de 6 en 10 maand door. en de laterale snijtandjes onder komen gemiddeld tussen de 10 en 16 maand. Ze is dus vroeg met die eerste 8 tandjes al compleet hebben. Ze was 9,5 maand. Het komt vanzelf.

12 jaar geleden

Ik ben blij voor jullie dat ze eindelijk op het juiste gewocht is. Ellende is dat he als je weer een nieuwe kinderats komt kijken? Wij hebben er nu al 4gehad en denk dat we er nog wel meer gaan krijgen en ze lezen vaak niet echt goed. Wow al zo veel tanden? Hier bijna 10mnd en nog helemaal niks :-)