Snap
  • Baby

10 maanden al een slechte slaper...

Mijn jongste dochter is inmiddels alweer 10 maanden, maar slaapt bijna nooit een nacht door.

toen ze net was geboren (3 dagen voor de 37 weken), viel ze officieel onder het kopje prematuren en moest daarom om de 3 uur eten. Gelukkig hoefden we maar 2 nachten in net ziekenhuis te blijven en in overleg met de kraamzorg lieten we de keuze aan haarzelf. En ze kwam gewoon om de 2-3 uur en groeide geweldig.

Na 2 maanden vonden ze bij net cb dat ze nog steeds vaak borstvoeding wilde. Overdag om de 2 uur, 's nachts om de 3-4 uur. Ja, was ik het mee eens maar had toch nog verlof... En uiteindelijk ging ze er steeds meer tijd tussen laten. Ze heeft na 4/5 maanden ook best een tijdje redelijk geslapen. Soms hele nachten, soms 1x per nacht wakker.

Maar de laatste tijd... Het is echt drama. Ze valt rond 19.00 uur in slaap na een flesje melk dus dan gaat ze naar bed. Meestal word ze 's avonds nog wel 1-2x wakker, maar valt bij mij snel in slaap. Dat was altijd al zo. Geen probleem verder. Maar nu word ze standaard 's nachts ook wakker. In het beste geval rond 3 uur, maar meestal eerder en vaker. 

Ik ben serieus kapot.. Het breekt zo op om elke nacht wakker te worden. Ze slaapt nu dus ook vaak als ze wakker is tussen ons in verder, want in haar eigen bed is ze zo weer wakker.

Laten huilen werkt niet. Sowieso gaat dat tegen mijn gevoel in, maar dan is grote zus ook gelijk wakker. Ik hoop serieus dat deze fase snel over is..

Haar zus was ook een slechte slaper, totdat ze in een groot bed ging. Maar dat was pas bij anderhalf, vind haar nu nog te jong om in een groot bed te slapen.. 

Ach het zal vast allemaal een x over gaan. Ik hou me maar voor dat ze over 13 jaar vast niet meer tussen ons in wil liggen. En nog een paar jaar later lig ik s nachts weer wakker van haar, maar dan omdat ze nog niet thuis is, haha

9 jaar geleden

Hi, oh geluk heb jij zeg. Sabbel maar op je vinger, hoofdpijn met speentjes. Koop maar later een bijtring voor dr. ik had het ook moeilijk met mijn dochtertje. Ze was een hongerige baby, als zij wilde maakte ik elke uur een fles, onmogelijk dus. Ik sliep niet alleen als bij mij sliep, op me borst, stil liggen tot aan de volgende voeding. Het lukte maar wilde op een gegeven moment niet meer in haar bedje want ze wilde de warmte van mama. Ik kocht na 4 maanden kapot te zijn voeding voor hongerige baby's en ja hoor gelukkig sliep ze alleen tenminste 23:00 tot aan soms 03:00 door tot 06;00 flesje dan even bij mama liggen tot ongeveer 10;00 lekker van de dag te genieten. dat ging door totdat ze 10 maanden werd toen ze 1 jaar werd had mijn moeder mij geholpen met alleen slapen de hele nacht door. Laat dr maar lekker bij je slapen, het gaat een keer over. Nu is ze 2,5 en word afgelopen week in de nacht huilend wakker dan slaap ze bij me. Misschien een nachtmerrie of een sprongetje. Neem (als het kan) dutjes overdag om bij te tanken. Regel een oppas. Succes met je kleintje.

9 jaar geleden

ik ben met 9,5 maand gestopt met borstvoeding. Zij wilde alleen nog maar 's nachts en daar was ik klaar mee, haha. Nu slaapt ze in principe ook gewoon als ze even bij me ligt. Sabbelend op mijn pink dan, want een speen of haar eigen duim wil ze niet.. Dag hopen op wonderen ken ik.. Maar laat je door die verhalen van anderen vooral niet wanhopig maken! Ik ben er allang achter dat er genoeg mensen zijn die vooral doen alsof hun kind altijd door slaapt. En dat is ook zo, tenzij ze een sprongetje hebben, tanden die doorkomen, buikkrampen.. Zoiets

9 jaar geleden

Hoi meid,, Hier van hetzelfde. Ondertussen bijna 9 maand en Nog altijd borstvoeding een hij drinkt ook zo vaak 'snachts. Ik hoop stiekem voor een wonderoplossing dat hij eens 6uurtjes zou doorslapen. Vooral als ik dan vriendinnen hoor wiens kindje al maanden doorslaapt (even oud). Kan je overdag bijslapen?