Snap
  • Baby

10. het leed dat slapen heet

slapen, soms wel goed, soms niet maar mij als moeder maakt het onzeker!

Mijn zoontje, ruim 7 maanden oud

slaapt in "goede" dagen van 21 tot 7.00-8.00,...10-12,....15-17 ongeveer.

nu komt het volgende de laatste tijd gaat het paar dagen super goed,  dan weer eens niet, dan weer wel. soms overdag wel en 's nacht niet, dan 's nachts niet en overdag wel. kortom het is onvoorspelbaar.
Als het niet goed gaat blijft hij huilen zodra je hem in bed legt en/of wegloopt,  al veel geprobeerd (weggaan en laten huilen, troosten in bed, troosten in armen, speentje nooit gewild) alleen in slaap wiegen helpt op zon moment.

Je zou denken hij heeft leren slapen en kan dit ook vaak wel maar soms dus niet, en heb geen idee wat er dan is.
Hij eet goed, drinkt goed, luiers worden voor elk slaapje ververst geen idee meer.
ook de tandjes zijn al 6 door en geven we hem druppels voor en omdat het niet iedere keer is denk ik ook niet dat dit het gene is waar die last van heeft.

het is een heel tevreden en makkelijke baby verder maar op dit punt blijf ik onzeker, je weet nooit of je het wel goed doet,...
doe ik iets fout waardoor hij niet slaapt ik weet het niet meer. Om mee heen schijn ik allemaal baby's te hebben die beter slapen.
We kijken het maar gewoon aan en doen wat we kunnen, als die slaapt mooi en soms wiegen we hem toch even in slaap omdat ik anders bang met dat hij oververmoeid raakt. Hopelijk dat hij dan niet het zelf slapen afleert (waar ik ook alweer bang voor ben) jaja soms moet ik gewoon niet zo onzeker zijn en er vanuit gaan dat het allemaal wel goed is,
maar is er iemand die dit herkent en/of eventueel tips heeft??? reactie=fijn

ps. Begin asjeblieft niet over RRR want dat doen we hier ook maar wel op zijn ritme wat hij aangeeft want dat strakke regime werkte hier ABSOLUUT niet. Wel geprobeerd maar toen werd het alleen maar erger en is ook erg moeilijk aangezien ik wisselende diensten werk (zorg)
 

7 jaar geleden

Zal ik eens in de gaten houden, zit wel een logica achter want het is wel erg verschillend bij mij, soms werk ik maar 2 avondjes van 16-20 in de week en bv deze week werk 3 hele dagen 7-15 en 1 avond 16-20, daarna ben ik 6 dagen vrij dus we gaan het eens vergelijken.

7 jaar geleden

Rare vraag misschien: heb je al gekeken of een onrustige dag van hem kan samenhangen met een periode wat meer diensten achter elkaar van jou? Ik merkte dat mijn dochter op woensdag soms net wat meer aandacht en knuffels nodig had om te kunnen slapen en happy te spelen. Niet heel veel, maar toch.... Mijn vaste werkdagen waren maandag en dinsdag. In een week met woensdag vergadering ( dus extra oppasmoment) was het op donderdag standaard een onrustige dag. Eerst wist ik ook niet wat er was en ging ik bovengenoemde redenen af. Op bepaald moment kreeg ik het systeem door. Toen ik daardoor zelf er relaxter in stond werkte dat ook nog eens positief. Maar nog steeds, ze is nu 2 jaar en 2 maanden, kan ik merken dat ze na paar dagen hectiek of mama aan het werk een dagje meer mamamomenten nodig heeft.

7 jaar geleden

Herkenbaar, er is soms geen pijl op t slaapgedrag te trekken. Soms zijn er te veel indrukken geweest, soms gaan ze dromen, soms tandjes of een ontwikkelings sprong. Mijn ervaring is dat er wel meer rust en ritme in het slapen komt naar mate kinderen ouder worden (dochters zijn nu 4 en bijna 2 jaar). Maar er blijven slechte nachten bij zitten. Ce La vie.. ik snap je onzekerheid heel goed, maar staar je niet blind op wat anderen zeggen over het goede slaapgedrag van hun kinderen. Doorslapen is ook een fase die afgewisseld wordt met mindere periodes.

7 jaar geleden

Klinkt echt precies als mijn zoontje! Hij is nu inmiddels 13 maanden en nog steeds wel eens een rotnacht... ik had je graag tips gegeven maar eerlijk gezegd is de beste tip die ik heb: accepteer het... dat maakt het voor jezelf wat draaglijker.. Succes!