Snap

Online geboortekaartje ontwerpen: hier moet je zijn!

Tips & tricks om zelf een uniek geboortekaartje te ontwerpen - inclusief interview met een kaartontwerper!

Baby on the way? Tijd om een geboortekaartje te regelen! Natuurlijk wil je een uniek geboortekaartje voor jouw kindje. Wat is er leuker dan zelf het geboortekaartje maken?  Het ontwerpen van een geboortekaartje hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Wil jij zelf een online geboortekaartje ontwerpen? In dit artikel delen wij tips & tricks, zodat jij straks een origineel geboortekaartje hebt. Zo interviewden we één van de ontwerpers van Kaartje2go! Lees je mee?

Hoe kan ik een online geboortekaartje ontwerpen?

Een online geboortekaartje ontwerpen doe je eenvoudig bij Kaartje2go. Aan de hand van de kaartmaker kun je zelf geboortekaartjes ontwerpen. Je hebt drie mogelijkheden:

Je begint met een blanco kaart en ontwerpt je kaartje helemaal zelfJe begint met een eigen foto en ontwerpt een geboortekaartje met fotoJe begint met een kaart uit de collectie en past het ontwerp aan 
Online geboortekaartje ontwerpen: inspiratie

Heb je wat inspiratie nodig voordat je aan de slag kan? No worries, in dit artikel hebben we de geboortekaartje trends van 2021 voor je op een rij gezet. De ontwerpers van Kaartje2go hebben in het binnen- én buitenland gekeken welke stijlen, kleuren en details ze veel terug zien komen in geboortekaartjes. Op basis daarvan zijn de trends bepaald. 

(Kleur)thema

Genoeg inspiratie opgedaan? Tijd om keuzes te maken. Verzamel alles wat je mooi vindt op één plek. Maak een moodboard van alles wat jou aanspreekt. Zie je overeenkomsten? Waarschijnlijk ontdek je dat er bepaalde kleuren of thema's zijn die veel terugkomen. Neem dit als leidraad voor het ontwerpen van je geboortekaartje!

Tekst geboortekaartje

Naast het ontwerp, is de tekst op het geboortekaartje natuurlijk ook belangrijk. Of het nu je eerste, tweede of derde kindje is, het is wel zo leuk om origineel te blijven! Het bedenken van een tekst kan je hersenen laten kraken. We got your back; in dit artikel vind je inspiratie voor het maken van een originele tekst op een geboortekaartje! 

Gratis proefdruk

Is je kaart compleet? Dan kun je een gratis proefdruk bestellen bij Kaartje2go. Maak een account aan en druk op de knop 'gratis proefdruk' of kies bij de verzendmethode voor 'proefdrukpakketje'. Naast jouw gekozen kaart bevat het proefdruk pakketje een map met voorbeelden van de beschikbare papiersoorten en envelopkleuren. Zo kun je goed zien en voelen welke keuze je wilt maken voor je uiteindelijke bestelling! Ook zit er een flyer bij met informatie over de vervolgstappen van de bestelling. Wil je een proefdruk bestellen zonder account? Dan betaal je €0,49 voor je proefdruk.

Wil je weten wanneer je de geboortekaartjes het beste kunt bestellen? Lees dan ons artikel over wanneer geboortekaartjes bestellen. Hierin lees je alles over het bestellen van geboortekaartjes. 

Exclusief interview met Ilse Gerritsen

Wie kan er beter advies geven over het zelf ontwerpen van geboortekaartjes dan een ontwerper zelf? Wij interviewden Ilse Gerritsen, kaartontwerper bij Kaartje2go.

Hi Ilse, kan je iets over jezelf vertellen?

"Voordat ik bij Kaartje2go kwam werken, had ik mijn eigen ontwerp- en illustratiestudio 'Studio Momoki'. Nadat ik kinderen kreeg, werd het lastig om alles te combineren en ben ik gestopt met Momoki. Ik ben toen volledig bij Kaartje2go gaan werken. Met ons 7-koppig ontwerpteam zijn we iedere dag bezig om de leukste en mooiste kaarten te ontwerpen voor onze klanten!"

TODO: Add alt to media
Wat vind je zo leuk aan het ontwerpen voor kinderen?

"Daar ligt mijn passie, ook voordat ik kinderen kreeg. Ik word er gewoon blij van. Het is een grote fantasiewereld. Ik hou echt van karakters ontwerpen, mens- en dierfiguren."

Hoe ben je bij Kaartje2go terecht gekomen?

"Dit ging via een open sollicitatie van mij. Ik wist dat het in Zwolle en Utrecht zat, dus dat was mooi dichtbij. Ik dacht: dit kan ik en dit doe ik, de werkzaamheden sloten heel mooi aan. Ik kwam daar als eerste designer binnen. We zijn van acht naar tachtig medewerkers gegroeid. Ik heb de hele ontwikkeling van het designteam meegemaakt. We maken ook illustraties voor in de kaartmaker, deze kan de klant gebruiken om zelf kaarten mee te ontwerpen of versieren." 

Waar denk jij aan bij het maken van een geboortekaartje?

"Wij maken ontwerpen voor veel verschillende gelegenheden. Denk aan trouwkaarten, uitnodigingen en geboorte. Als onze focus ligt op het maken van geboortekaartjes, dan kijken we naar veel verschillende dingen. Wat leeft er in de wereld? Welke kleuren en patronen zijn er nu hip? Ook gaan we naar beurzen toen om te kijken wat er leeft en kijken we wat er goed wordt verkocht. We maken ontwerpen na uitkomst van brainstorms, trendonderzoeken, of naar eigen ideeën. We proberen zoveel mogelijk verschillende stijlen en thema's aan te bieden. Voor één kindje, voor een broertje of zusje, rustig, uitbundig, etcetera." 

Wat is kenmerkend van jouw eigen ontwerpen?

"Ik hou wel van cleanheid in mijn ontwerpen. Niet te veel lijnen die door elkaar heen lopen en de tekst mooi vrij. Alles goed in balans. Ik heb ook veel silhouet kaartjes gemaakt. Veel van de silhouet kaartjes op Kaartje2go zijn van mijn hand. Soms ontkom je er niet aan om ook wat meer uitbundige kaarten te maken met goud en glitters, zodat er voor iedereen wat wils is. Maar ook in de drukkere kaarten probeer ik die balans te blijven zoeken. Dat is het uitgangspunt."

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media
Inspireren jouw kinderen jou?

"Ja! Ze komen wel eens met een leuk idee en dan probeer ik dat het uit. Broertje- en zusje kaarten deed ik voordat ik moeder was vanuit mijn gedachten, maar nu voel ik ook wanneer het echt klopt. Ook wil ik nog een keer een kaart ontwerpen waarop ik een tekening van mijn dochter, een heel lief girafje, wil gebruiken.

Op het schoolplein word ik ook geïnspireerd. Je ziet hier heel goed wat leeft onder de kinderen, zoals eenhoorns, regenboogjes of dino's op rugzakken. Dat neem ik dan weer mee in het ontwerpen van bijvoorbeeld kinderfeest uitnodigingen."

Bekijk hier alle kaarten van Ilse op Kaartje2go >> 

Ben jij van plan om zelf het geboortekaartje te ontwerpen?