Snap

Hoe groot is de kans dat je bevalt op de uitgerekende datum?

Inclusief tips voor het opwekken van de bevalling + een gave winactie!

De uitgerekende datum; een dag waar veel zwangere vrouwen naar uitkijken. Eindelijk het kindje ontmoeten dat je negen maanden hebt gedragen... Hoe groot is de kans dat je op deze datum bevalt? Je leest het in dit artikel! Ook delen we een stappenplan voor het maken van een uniek geboortekaartje én tips over het opwekken van de bevalling. Tot slot vind je onderaan een leuke tip voor iedereen die (binnenkort) gaat bevallen :) Lees je mee?

Uitgerekende datum

De uitgerekende datum is de datum die aangeeft wanneer je verwacht te bevallen. Het geeft een goed beeld van je zwangerschapsduur, hoewel nog geen 5 procent van de vrouwen daadwerkelijk op deze datum bevalt. Toch is het een handige datum. De verloskundige kan aan de hand van deze datum namelijk bepalen of de baby zich goed ontwikkelt en of de bevalling vroeg of laat op gang komt. Voor 37 weken zijn nog niet alle organen van de baby volgroeid en na 42 weken gaat de kwaliteit van de placenta achteruit.

Hoe wordt de uitgerekende datum bepaald?

Je verloskundige, huisarts of gynaecoloog kan de exacte uitgerekende datum voor jou berekenen. Dit doen ze op basis van jouw informatie over je laatste menstruatie en cyclusduur en tijdens de termijnecho. Later in je zwangerschap kan de uitgerekende datum iets verschuiven.

Zelf de uitgerekende datum berekenen

 Wil je zelf je uitgerekende datum berekenen? Dan moet je op zoek gaan naar de dag waarop de eicel bevrucht is (bevruchtingsdag). Wanneer je daar 38 weken (266 dagen) bij optelt, kom je uit bij de uitgerekende datum. 

Bevalling opwekken doe je zo!

Zit jij op dit moment vlak voor je uitgerekende datum en kun je niet wachten om jouw baby te ontmoeten? Dan kun je de natuur een handje helpen en proberen om de bevalling op te wekken. Het is belangrijk om de baby te laten komen wanneer de tijd rijp is, maar 40 weken is voldoende. Let op: onderstaande tips zijn geen bewezen theorieën.

Eet ananasDrink tonic of bitter lemonEet pittig voedselNeem een voetreflexmassageMasseer je tepelsHeb seksGebruik wonderolie

Meer over deze tips lees je in ons artikel bevalling opwekken. 

TODO: Add alt to media
Tips geboortekaartje maken

Een aantal weken voordat je gaat bevallen begin je met het maken van een geboortekaartje. Zo heb je ruim de tijd en weet je zeker dat je op tijd bent! Ben jij nog niet begonnen met het maken van een geboortekaartje? Onze tips hieronder gaan jou helpen!

1. Inspiratie opdoen

Begin met het opdoen van inspiratie. Oriënteer je om een idee te krijgen van wat je wél en níet mooi vindt. Neem hier lekker de tijd voor. Het kan zijn dat je al ongeveer weet wat je wil, maar het kan ook zo zijn dat je nog geen idee hebt. Kijk eens op Instagram en Pinterest wat je allemaal tegenkomt en sla dit op. Heb je werkelijk nog geen idee? In dit artikel vind je voorbeelden van geboortekaartjes. 

2. Verzamel alles wat je mooi vindt

Verzamel alles wat je heb opgeslagen op één plek. Maak een moodboard van alles wat jou aanspreekt, of dit nou digitaal is of fysiek, waarschijnlijk zie je overeenkomsten. Welke kleuren of thema's zie je veel terugkomen? Onthoud deze!


3. (Kleuren)thema kiezen

Vervolgens is het tijd om een knoop door te hakken. Voor welke kleur of thema ga je? Dit wordt jou houvast bij het uitzoeken van hét geboortekaartje. Zo kun je namelijk filteren bij het bekijken van de collecties geboortekaartjes. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om zelf een kaartje te ontwerpen. In dit artikel lees je hoe je zelf online een geboortekaartje ontwerpt.

4. Naamtester

Een geboortekaartje met de naam op de voorkant is mooi en persoonlijk. Hoe jouw babynaam op een kaartje staat, wil je het liefst snel en goed kunnen beoordelen. Daarom hebben wij een leuke tip voor jou: de naamtester van Kaartje2go. Daarmee zie je in één klik hoe de naam van jouw kindje op een geboortekaartje komt te staan. Vul de naam van je kindje in, druk op de knop 'toon voorbeeld' en zie de babynaam verschijnen op alle geboortekaartjes! Kies jouw favoriete kaart en bewerk deze in de kaartmaker. Tevreden? Dan is het tijd om een proefdruk te bestellen!

TODO: Add alt to media

5. Tekst geboortekaartje

De geboorte van jouw kindje is bijzonder en daarom verdient het kaartje een mooie tekst. Wat zet je op een geboortekaartje? Wat in ieder geval niet mag ontbreken, zijn:


De naam van je kindjeDe naam van papa, mama en broers of zussenGeboortedatumContactgegevensEventueel: geboortetijd, lengte & gewicht, geslacht, bezoektijden, gedichtje/songtekst

In dit artikel hebben we inspiratie voor originele teksten op geboortekaartjes voor je klaargezet.

6. Gratis proefdruk bestellen

Wanneer je kaartje helemaal af is, kun je een proefdruk bestellen. Bij Kaartje2go bestel je een gratis proefdruk van jouw gekozen kaartje. Hier vind je meer informatie over een gratis proefdruk voor geboortekaartjes.

TODO: Add alt to media

Gratis geboortekaartjes op uitgerekende datum

Doe mee en WIN!

Vul uiterlijk 3 weken voor je uitgerekende datum je naam, e-mail en uitgerekende datum in het aanmeldformulier in. Je ontvangt een bevestiging van deelname per e-mail.Ben je op de officiële uitgerekende datum bevallen? Stuur nadat je de geboortekaartjes hebt besteld en afgerekend een e-mail naar info@kaartje2go.nl met daarin je bestelnummer en het bewijs van de officiële uitgerekende datum van de verloskundige.Kaartje2go controleert je deelname, checkt de datum en stort vervolgens het bedrag terug op je rekening.Je ontvangt altijd 10% korting op je geboortekaartjes wanneer je meedoet!
Kaartje2go

Kaartje2go wordt door klanten beoordeeld met een gemiddelde van 9,6. Bovendien geldt: niet goed = geld terug. Je vindt er een ruim aanbod geboortekaartjes. Daarnaast kun je in vier simpele stappen zelf je kaarten ontwerpen én gaat het verzenden ook nog eens razendsnel. Je kunt tot 20.00 's avonds bestellen en dan gaat het dezelfde dag nog op de post!

1 jaar geleden

Ik ben bij de 2e op de uitgerekende datum bevallen