{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Voeding > Flesvoeding geven

Advies > Baby > Voeding > Flesvoeding geven

Flesvoeding geven

Wanneer je besluit geen borstvoeding te geven is het handig om weer te weten over flesvoeding. Flesvoeding is heel erg handig want het kan door iedereen worden gegeven, zelfs wanneer de moeder niet in de buurt is.

Afbeelding blog 'Flesvoeding geven' Achtergrond blur afbeelding

Flesvoeding geven

Flesvoeding is bijna altijd poeder dat je moet mengen met kokend water, het is ook mogelijk om kant en klare flesvoeding te kopen. Over het algemeen is de flesvoeding gebaseerd op koemelk, het is ook mogelijk om flesvoeding gebaseerd op sojamelk te krijgen. Er worden extra vitamines en mineralen toegevoegd, zoals vitamine K. Hiermee wordt geprobeerd borstvoeding het beste na te bootsen, toch heeft het bij lange na niet de zelfde kwaliteit.

Welke melk voor welke leeftijd?

De eerste 6 maanden leeft de baby alleen op flesvoeding, speciale zuigelingenmelk is dan nodig. Hierna wordt er verwacht dat je over gaat op opvolgmelk en dit moet worden afgewisseld met vaste voeding. Deze opvolgmelk zorgt ervoor dat de baby meer energie krijgt en zo de wereld beter kan ontdekken.

Soorten flesvoeding

Er zijn verschillende soorten flesvoeding, sommigen zijn dikker, anderen bevatten meer vezels en nog andere zijn speciaal voor kindjes met darmklachten. Zo is het mogelijk om de voeding aan te passen aan je kindje. Verstandig is om niet zelf te beslissen over te stappen op een andere soort, maar eerst even met een dokter te overleggen. Het is altijd mogelijk dat er iets mis is met de baby en andere voeding daar niks mee te maken heeft. Friso en Nutrilon zijn bekende voorbeelden van flesvoeding, maar er zijn vele verschillende soorten.

Voor meer informatie over flesvoeding klik hier.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je