Snap
  • eten
  • baby
  • babyvoeding
  • flesvoeding

Flesvoeding

Door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO en Unicef) wordt eerder het geven van borstvoeding dan het geven van flesvoeding geadviseerd voor je baby. In de praktijk wil of kan echter niet elke moeder borstvoeding geven. In dit artikel lees je daarom alles over het geven van flesvoeding aan je kindje.

Dit kan zijn uit praktische overweging, maar het kan bijvoorbeeld ook zo zijn dat er te weinig melk wordt geproduceerd door het lichaam van moeder. Zo zijn er nog veel meer redenen waardoor de keus voor kunstvoeding ontstaat. En dan is er de grote keus in flesvoeding.

Wat is flesvoeding eigenlijk?

Hiermee wordt kunstvoeding bedoeld. Dit is een soort poeder dat door het toevoegen van water een melkachtige vloeistof wordt. De meeste kunstvoeding is samengesteld uit koemelk met daaraan verschillende vitamines en mineralen toegevoegd. Ook bestaat er flesvoeding die in plaats van koemelk, sojamelk als basis heeft.

Verschillende soorten

Er bestaan verschillende soorten flesvoedingen die aansluiten bij specifieke behoeften van baby’s. Zo is er melk die licht verteerbaar is voor kindjes die last hebben van darmkrampjes. Maar er is ook zeer voedzame melk voor de altijd hongerige baby. Ook voor kinderen met een (koemelk) allergie zijn er speciale voedingen. En zo zijn er nog wel meer verschillende soorten in de aangeboden flesvoeding. Weet u niet precies welke melk juist is voor uw kindje, vraag dan om informatie of hulp bij de verloskundige of het consultatiebureau.

Verschillende merken, verschillende prijzen

Als je begint met flesvoeding, of overstapt van borst- naar flesvoeding sta je voor de keuze, welk merk ga ik mijn kindje geven. Er zijn duurdere merken, deze zijn vaak ook gespecialiseerd in het maken van kunstvoeding, zij maken dus verder niets anders. Deze merken zijn vaak duurder omdat zij over het algemeen voorlopen qua nieuwe ontwikkelingen, zij steken geld in de research die hieraan voorafgaat. Verder zijn de verpakkingen van deze merken vaak wat degelijker en zien ze er mooier en steviger uit.

Dan zijn er ook de goedkopere merken, dit zijn vaak huismerken van bepaalde winkel(ketens). Als je dan eens nauwlettend de samenstelling van de voedingen bekijkt zie je dat er nauwelijks verschil bestaat tussen de samenstellingen. Dit komt omdat de flesvoeding die in Nederland wordt verkocht moet voldoen aan zeer strenge kwaliteitseisen. Eigenlijk betekent dat, dat elke flesvoeding, van welk merk dan ook, bijna hetzelfde moet zijn qua samenstelling.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mamaplaats Advies?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.