Zo heb jij altijd de goedkoopste luiers in huis!
Met de juiste aanbiedingen bespaar je veel euro's.
Luiers zijn duur en vormen een grote kostenpost voor ouders. Een baby heeft in het eerste jaar gemiddeld 6 luiers per dag nodig, dat zijn er zo'n 2.100 per jaar! Wanneer je niet op de aanbiedingen let, ben je al snel rond de 50 euro per maand kwijt. Goed om de acties in de gaten te houden, zodat jij altijd de goedkoopste luiers in huis hebt! Wij helpen je een handje.
Luierplaats is dé verzamelplaats voor luieraanbiedingen. Alle luieraanbiedingen en toebehoren die online te koop zijn, worden verzameld op één platform. Op deze manier helpt Luierplaats jou bij de zoektocht naar de goedkoopste luiers en bespaar jij heel wat euro's. Zoek gemakkelijk op prijs, merk, maat, categorie en webshop!
De perfecte luier vinden
Voordat je op zoek gaat naar de goedkoopste luiers, is het handig om uit te zoeken welke luier het meest geschikt is voor jouw kleintje. Daarbij kun je letten op een aantal dingen.
Maat
Allereerst de maat. Een pasgeboren baby draagt meestal maat 1. Dit zijn luiers voor kindjes van ongeveer 2 tot 5 kilo. De ontlasting van pasgeboren baby's is vloeibaarder, omdat ze alleen melk drinken. Bovendien is de huid erg gevoelig. De luier is hierop aangepast. Na zo'n 3 maanden ga je over op maat 3, die geschikt is voor kindjes van 3 tot 6 kilo. Maat 2 zit vrij dicht op maat 1, vandaar dat veel ouders gelijk overstappen op maat 3. Maat 4 (7 tot 18 kilo) is geschikt voor dreumesen, deze maat gebruik je het langst. Wanneer je kindje uit deze maat groeit, is hij vaak al bijna zindelijk. De meeste ouders stappen dan over op luierbroekjes.
Absorberend vermogen
Een luier moet goed absorberen, zodat de billen van je kindje droog blijven na het plassen. Een luier bestaat uit een toplaag en een absorberende laag. Het vocht moet via de toplaag worden opgenomen in de absorberende laag.
Pasvorm
Ook een goede pasvorm is belangrijk, voor zowel het comfort van je baby als om lekkages te voorkomen. Let bij de pasvorm op de anti-lekrandjes bij de benen, het aansluitende beenelastiek en het elastische rugelastiek.
Materiaal
Wegwerpluiers zijn lang niet allemaal vriendelijk voor de huid. Let daarom goed op het materiaal waar de luier van gemaakt is. Je hebt liever niet dat de luier schadelijke stoffen (plastic of chloor) bevat. Kies voor een luier die goed ademt, zodat je baby geen huidirritatie oploopt.
Milieu
Steeds meer fabrikanten gebruiken materialen die een milieukeurmerk hebben, zoals het Nordic Ecolabel, FSC- of PEFC-keurmerk. Mocht je dit belangrijk vinden, dan is dit zeker iets waar je rekening mee kunt houden.
Populaire luiers
Uit onderzoek van Consumentenbond blijkt dat een overgrote meerderheid van de ouders kiest voor wegwerpluiers. Twee grote merken hebben de overhand, dit zijn Pampers en Kruidvat. Daarnaast hebben Etos, AH, Bumblies en Jumbo ook een klein aandeel.
Bestellen
Zoals bijna alles tegenwoordig, zijn ook luiers gemakkelijk online te bestellen. Sjouwen met zware tassen is verleden tijd, ze worden gewoon tot aan de deur bezorgd. Bovendien scheelt het ook nog eens veel tijd, die jij als drukke moeder heel goed kunt gebruiken!