Snap

Verschonen luier en handen wassen

Ongeveer 43% van de moeders wast haar handen niet na het verschonen van een luier.

Uit onderzoek van blijkt dat 43% van de moeders haar handen niet wast na het verschonen van haar baby. Er is (jammer genoeg) geen onderzoek gedaan hoe dit bij de papa's onder ons zit.

Een erg bijzondere uitkomst, omdat je na je eigen behoefte toch ook je handen wast?! Een van de redenen van de niet-wassende moeders is: 'Ik doe mijn handen altijd netjes af met een billendoekje'. Maar voor de duidelijkheid: dit is echt minder effectief als het wassen van je handen.

Ook vóór het verschonen handen wassen

Weet je wat helemaal ideaal zou zijn? Als er ook handen worden gewassen vóór het verschonen. 2x in de weer met zeep en handdoek per 'sessie' dus. Hopelijk heeft dit bericht je een beetje wakker geschud en was je voortaan altijd je handen!

Wil je de beste luier aanbiedingen op een rij zien? Ga dan naar luierplaats.nl. Dan geef je nooit te veel geld uit aan luiers!

Lees ook:

Luier verschonen: alles wat je moet weten.

Welke maat luier heeft mijn kind nodig?

Hoeveel luiers per dag heb je nodig voor je kind?

6 jaar geleden

Beste Nadia, Als je je handen niet wast vóór en ná het veschonen van je kindje dan kun je bacteriën overbrengen. zowel op jezelf als op je kindje want stel je voor dat jij naar de wc bent geweest en ( vooral na ontlasting je achterste te hebben afgeveegd) en je daarna vervolgens je kindje verschoond dan breng je je eigen bacteriën over op je kindje. en wat dacht je van andersom als je je kindje net hebt verschoond en je vervolgens Lekker voor jezelf een boterham klaarmaakt en krijg jij dezelfde bacteriën binnen via je mond. klinkt misschien overdreven voor sommigen maar dat is het wel naar mijn mening. voor zowel jou als je kindje kan het nare gevolgen hebben. Dat wil je toch niet lijkt mij Bovendien hoeveel moeite is het nou om je handen te wassen? Kleine moeite toch. dit alles is mijn mening je moet zelf weten wat je ermee doet. maar ik las jouw reactie dus ik wilde graag even op reageren. groeten Jasmijn

6 jaar geleden

Vind het ook.. want wat heeft de ouders nu wakker geschud om hun handen voor en na te wassen?

6 jaar geleden

Ik was altijd mijn handen na het verschonen, maar toch echt pas nadat ik mijn zoon weer aan heb gekleed. Persoonlijk denk ik dat een té schone omgeving niet zo goed is voor de weerstand, een té vieze toestand natuurlijk ook niet. Maar mag elke ouder niet lekker zelf bepalen wat het beste is voor zijn/ haar kind..?

6 jaar geleden

Nou dus echt niet dat ik mijn handen zo vaak ga wassen, en wel om de volgende reden: mijn hele handen zullen open gaan liggen door al dat wassen en zo ben ik per dag wel 3 uur bezig ofzo met handen wassen, plas/poepluiers wc bezoekjes van de oudste oefen wc bezoekjes van de jongste wc bezoek van mezelf pff nee hoor ik was echt wel mijn handen wanneer ik eten of drinken ga klaar maken. Maar dit smetvrees gedoe... Ja van de week stopte mijn jongste (1,5) dochter haar hand in het potje van de oudste (3,5) en stopte daarnaar haar hand in haar mond ja super goor maar ze is er niet ziek van geworden ofzo hoor