Snap

Alles over oorverzorging bij je baby

Moeten ze elke dag in bad? Kan ik het haar van mijn kleine baby al wassen?

Verzorgen van je baby

Moeten ze elke dag in bad? Kan ik het haar van mijn baby al wassen? Welke verzorgingsproducten kan ik gebruiken? Wat doe ik ze vandaag weer aan? Is het koud of warm? Zoveel vragen die iedere mama zich wel een afvraagt tijdens de zwangerschap en na de geboorte.

De kraamhulp helpt je met de standaard verzorging van je kleintje en is er voor allerlei vragen. Maar meestal komen die vragen pas op het moment dat ze weg zijn! Voor je baby is het belangrijk dat de ogen, oren en neus dagelijks verzorgd worden.


Dagelijkse routine

Het verzorgen van neus, oren en ogen is een vast onderdeel van de dagelijkse verzorging van je baby. Je kleintje goed verzorgen is belangrijk maar hoe moet je dat nou precies doen? Luiers verschonen dat heb je snel genoeg onder de knie. Het in bad doen van je kleintje is vaak iets wat je even een paar keer gedaan moet hebben. Zo'n klein hummeltje in een badje dat op de juiste temperatuur moet zijn, klein en glibberig en dan ook nog goed vasthouden, wassen en warm houden. Maar na een paar keer krijg je daar handigheid in. Zorg ervoor dat je de oortjes goed droog maakt na het badderen.
 

Verzorgen van de oortjes

De oortjes van je baby hebben niet heel veel verzorging nodig. Hoe vies het soms ook lijkt in het oortje van je kleintje, je kunt de viezigheid het beste laten zitten. Je kunt de oorschelp het beste schoonmaken met een lauwwarme doek, een punt van de hydrofiele luier of maak een (make-up) watje vochtig met water of olie om de oorschelp schoon te maken. Maak in ieder geval geen gebruik van een wattenstaafje.   Bij de drogist zijn er wel speciale babywattenstaafjes te koop. Deze hebben een speciale vorm zodat je nooit te ver in het oortje van je kleintje kan komen. Ook zijn deze babywattenstaafjes handig om het neusje of naveltje van je baby mee schoon te maken.
 

Wat is oorsmeer

Oorsmeer is een natuurlijke bescherming aan het trommelvlies. Maak je de oren wel met een wattenstaafje schoon dan heb je kans dat je het trommelvlies beschadigd of een infectie veroorzaakt. Oorsmeer heeft een aantal functies en om die reden is het dus belangrijk dat er oorsmeer in de gehoorgang zit. Oorsmeer beschermt tegen vocht, beschermt tegen uitdroging van de gehoorganghuid, beschermt tegen stof/vuil/insecten, verzorgt de afweer tegen bacteriën en schimmels die ziekmakend zijn.

8 jaar geleden

Ik maak de oortjes altijd schoon met een hydrofiel washandje, gaat prima!