Snap

Alles over babyverzorgingsproducten bij het baden van je baby

Een heerlijk moment, het baden van je baby. In een echt babybadje of in de tummytub waarin baby’s vaak weer de houding in de baarmoeder aannemen. Vaak genieten pasgeboren baby’s van dit moment, de warmte en ontspanning. Ze worden er heerlijk rozig van en ruiken zo lekker. Want de flesjes in het badje zijn vanzelfsprekend gevuld met een heerlijk ruikende shampoo en douchegel.

Welke producten heb je nodig

Tot de standaard toiletuitrusting van een baby behoort over het algemeen baby olie, babyzeep, zalf en een borsteltje. Er zijn talloze merken en producten verkrijgbaar in de schappen van een drogisterijen. De een ruikt nog lekkerder dan de andere en dit heeft ook voornamelijk te maken met persoonlijke voorkeur.

Let op, de eerste maanden hoef je je baby eigenlijk nog niet met zeep en shampoo te wassen. De baby kruipt nog niet en wordt niet vies. Daarnaast droogt zeep de tere babyhuid uit. Mocht je wel zeep gebruiken dan is het verstandig om het huidje na het baden in te smeren met bodylotion of babyolie. Bij gebruik van shampoo en zeep kunnen er ook zeepresten achterblijven in het badje. Het is belangrijk om de haren goed uit te spoelen, anders kunnen er shampooresten blijven kleven op het hoofdhuidje wat kan gaan irriteren. Daarnaast is het belangrijk om producten te gebruiken die speciaal ontwikkeld zijn voor de gevoelige babyhuid. Deze zijn vaak minder agressief dan producten voor volwassenen.

Afdrogen

Voor het afdrogen na het badderen wordt vaak een hydrofiele luier gebruikt. Deze is zacht, soepel en niet zo dik waardoor je gemakkelijk de naden, waaronder de lies, tussen de teentjes en oksels, kan gaan afdrogen. Dit is erg belangrijk aangezien het anders kan gaan zweten en irriteren. Mocht dit toch het geval zijn dan kan je hierop wat talkpoeder of zinkzalf aanbrengen. Dan is het weer snel verholpen.

Overige verzorgingsproducten

Het is belangrijk om regelmatig de haartjes te kammen met een speciaal babyhaarborsteltje. Dit is belangrijk omdat hierdoor de hoofdhuid gestimuleerd wordt. Daarnaast kunnen na ongeveer twaalf weken de nageltjes van je baby geknipt worden. In het begin is het niet verstandig dit te doen. De nageltjes zijn nog erg broos, een soort van vliesjes. Door ze te gaan knippen kunnen er scherpe randjes ontstaan waardoor de baby zichzelf kan openkrabben. Om dit tegen te gaan zijn er speciale krabhandschoentjes verkrijgbaar.

Heel veel plezier met het badderen of douchen van jouw baby. Het kan een intiem momentje zijn tussen jou en je kindje.