Snap

Reisapotheek met jonge kinderen

Wat als je kind(eren) ziek wordt op vakantie? Wat moet je nu allemaal als reisapotheek meenemen wanneer je met jonge kinderen op vakantie gaat?

Op vakantie! Je kijkt er waarschijnlijk al weken (al dan niet maanden!) naar uit en dan is het bijna zover; de vakantie staat voor de deur! Heerlijk genieten van de rust met je gezin. Maar met inpakken moet je ook vooral aan de praktische zaken denken. Wat als je kind(eren) ziek wordt op vakantie? Wat moet je nu allemaal als reisapotheek meenemen wanneer je met jonge kinderen op vakantie gaat?

Standaard checklist reisapotheek

Een aantal dingen moet je eigenlijk altijd wel standaard als reisapotheek meenemen wanneer je met kinderen op vakantie gaat. Indien je kind vaste medicijnen of voedingssupplementen slikt, zijn deze uiteraard eerste prioriteit om in te pakken. Hieronder een aantal voorbeelden om in je verbandtrommel mee te nemen;

  • Thermometer
  • (Kinder) paracetamol
  • Pleisters
  • Steriele gaasjes
  • Tape
  • Ontsmettingsmiddel (betadine o.i.d.)
  • Een schaartje
  • Een tekentang en pincet

Daarnaast zijn er nog een aantal dingen waar je specifiek aan kan denken.

Reisziekte

Sommige kinderen kunnen last hebben van reisziekte wanneer je lange afstanden met de auto gaat rijden. Je kan bij de apotheek of drogist speciale pilletjes (zoals Primatour) kopen tegen reisziekte. Als je gaat vliegen kan je denken aan speciale oordopjes voor kinderen om de druk te verminderen met het opstijgen en landen.

Buikgriep

Vooral in het buitenland, in warme landen, is de kans aanwezig dat je kind diarree of buikgriep krijgt. Neem daarom altijd een doosje ORS mee. Dit zijn zakjes die je laat oplossen in water en je kan geven wanneer je kind veel diarree heeft of spuugt. ORS zorgt ervoor dat het de mineralen en zouten in het lichaam opvult en je kind zo niet uitdroogt.

Het allerbelangrijkste uit de reisapotheek: zonnebrandcrème / aftersun

Vergeet vooral niet producten tegen zonnebrand, speciaal voor kinderen, dus met een hogere factor wanneer je op wintersport of zonvakantie gaat. Het is  heel belangrijk om jonge kinderen goed in te smeren en te beschermen tegen de zon.

Verkoudheid

Het kan natuurlijk gebeuren dat je kind een verkoudheid of griep oploopt. Daarom kan het handig zijn om voor de zekerheid een potje Luuf mee te nemen wanneer je kind verkouden is. Ook een flesje neusdruppels of spray is handig.  Het zijn kleine middelen om even in de koffer erbij te stoppen, maar deze kunnen de verkoudheid enorm verlichten.

Insectenwerende middelen

Vooral in warmere landen of in de zomer kan je veel last hebben van muggen, voor kinderen heel vervelend! Neem een antimuggenstick of zalf mee. Ook is het handig om een speciale zalf aan te schaffen tegen insectenbeten.

Wat zit er standaard in jouw reisapotheek? Reageer ook!