Snap

Dit zijn dé 5 meest vergeten plekken om in te smeren!

Insmeren, we weten allemaal hoe belangrijk het is om onze huid te beschermen. Toch zijn er een paar plekken die we vaak vergeten! #smerenkunjeleren!
1. De oren

De oren worden vaak vergeten bij het insmeren, terwijl deze erg snel verbranden. We neigen dit sneller te vergeten omdat er vaak haar overheen valt, waardoor het minder opvalt. Probeer vooral de randjes van je oorschelp mee te nemen met het insmeren, deze zijn het gevoeligst!

2. De hoofdhuid/ haarlijn

Veel mensen denken dat je haar je huid goed beschermt, maar niets is minder waar. Ook dit kan snel verbranden. Zeker op plekken waar het haar wat dunner is. Wat vaak vergeten wordt om in te smeren is de haarlijn, hier zit geen bescherming en vaak smeren mensen dit niet in omdat ze bang zijn dat het haar snel vet wordt. Toch is het belangrijk dit goed in te smeren. Zet daarnaast een pet of hoedje op om de rest van de hoofdhuid te beschermen tegen de zon!

3. De bovenkant van je voeten

 De voeten verbranden erg snel, omdat deze bijna altijd in de zon zitten. Onder de parasol komen je voeten er bijvoorbeeld vaak onderuit. Bovendien is de huid op de bovenkant van de voeten erg dun en dus erg gevoelig. Vaak merk je pas later op de dag dat deze verbrand zijn en kan het erg pijnlijk zijn om daarna schoenen aan te doen.

4. Je lippen

De huid van de lippen is erg dun er wordt vaak vergeten tijdens het insmeren. Niet alleen zonnebrand is hier goed voor, vaak is er ook lippenbalsem waar SPF inzit!

5. De handen

Ook al smeren wij onszelf in met onze handen, we vergeten dit lichaamsdeel vaak. Altijd de bovenkant van de handen meenemen dus!