Terug
Blog header image

Slaaptips baby

’s Nachts doorslapen van je kindje is echt geen onmogelijke droom. Deze tips kunnen je helpen of je baby een mooi slaapritme aan te meten.

Let op: ieder kindje is anders. Je baby kan minder of juist meer behoefte hebben aan slaap. Je kunt je baby niet dwingen om de nachten door te slapen, maar met een klein duwtje in de goede richting kom je een heel eind.

Slaaptips baby

 • Houd je baby tijdens nachtelijke voedingen in ‘slaapstand’ door de lichten te dimmen en knuffelen en spelen te beperken. Ook het verschonen van de luier is veelal niet nodig.
 • Sommige baby’s hebben het nodig om zichzelf zachtjes in slaap te huilen of kleine geluidjes te maken. Dit is volkomen normaal. Een beetje huilen is niet erg. Je zult snel het verschil merken tussen huilen om in slaap te komen en huilen om een andere reden. Bij het laatste: altijd naar je baby toe om hem gerust te stellen.
 • Alle baby’s, en ook volwassenen, worden tussendoor wakker. Je kindje kan na zo’n 45-60 minuten beginnen te jammeren of andere geluidjes gaan maken. Het lijkt dan net alsof je baby wakker is, maar eigenlijk zit hij tussen twee slaapjes in. Laat je kindje dus gerust nog even liggen, voordat je direct opstaat en naar je kindje toesprint. Geef hem de tijd om zelf weer in slaap te vallen.
 • Wacht niet met het op bed leggen van je kindje tot hij oververmoeid is. Bij de eerste signalen van vermoeidheid is het belangrijk om je kindje direct op bed te leggen. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je kindje oververmoeid raakt en hierdoor niet meer wil en kan slapen. Toont je kindje geen tekenen van vermoeidheid, maar is hij wel al een langere tijd wakker? Leg hem dan alsnog op bed. Hij heeft de slaap echt nodig. Je kunt hem kalmeren/rustig krijgen door bijvoorbeeld een verhaaltje voor te lezen.
 • Regelmaat is het sleutelwoord. Haal je kindje elke ochtend rond dezelfde tijd uit bed en zorg dat hij ’s avonds altijd op hetzelfde tijdstip naar bed gaat. Net als volwassenen creëren baby’s op deze manier een biologisch ritme.
 • Leg je kindje altijd moe, maar wakker in bed. Het is heel verleidelijk om je kindje in slaap te laten vallen in je armen, maar hij moet leren dat hij zichzelf in slaap kan sussen.
 • Het is echt niet erg om je kindje een keer bij je in bed te laten slapen. Soms heeft je baby gewoon even papa en mama nodig, vooral als hij ziek is.
 • Een babymassage voor het slapen gaan, kan helpen om je kindje rustig te krijgen en te laten ontspannen.
 • Een speentje kan je baby lekker in slapen laten vallen, maar het kan ook de reden zijn dat je baby wakker schrikt zodra het speentje uit zijn mond valt. Is je kindje in slaap gevallen? Verwijder dan zachtjes het speentje of leer je baby zonder speentje in slaap te vallen.
 • De box is om te spelen, het bedje om in te slapen.
 • Wat is jouw ultieme slaaptip voor baby’s?

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mama mist jou

Foto’s van je kijken blijft zo moeilijk.            Als ik je zie word ik zo blij en verdrietig tegelijk.                                                                                                  Verdrietig dat ik je nooit meer kan knuffelen, kusjes kan geven en vast kan houden.                                                             Blij en trots dat jij mijn dochter bent. Ook al ben je er niet meer, mama denkt elke dag aan jou.