Snap

Eerste keer naar de kapper

Wanneer de nekhaartjes en de pony van je baby of dreumes te lang is geworden, is het een feit: jouw kindje is ook toe aan het eerste bezoekje bij de kapper. Voor de meeste kinderen is voor de eerste keer naar de kapper gaan best spannend. Toch hoort het, net als een bezoekje aan de tandarts, echt bij een goede lichaamsverzorging van je kind. Na het lezen van dit artikel kun je hem in ieder geval een beetje voorbereiden.

Wanneer voor de eerste keer naar de kapper?

Gemiddeld genomen zijn de meeste kinderen tussen de 10 en 12 maanden voor de eerste keer aan een kappersbezoekje toe. Sommige kindjes worden echter al geboren met een enorme bos haar, waardoor zij al veel eerder naar de kapper gaan.

Belangrijk bij het eerste bezoekje aan de kapper

Gaat jouw kindje voor de eerste keer naar de kapper? Vergeet dan niet om de kapster om een plukje haar van jouw uk te vragen. Dit plukje haar is namelijk een mooie herinnering aan zijn eerste babyhaartjes en zijn eerste kappersbezoekje. Perfect dus voor het babyboek.

Hoe maak je de eerste keer naar de kapper gaan extra gemakkelijk voor je kind?

Sommige kinderen zijn erg bang wanneer ze voor de eerste keer naar de kapper gaan. Ze zijn dan immers nog heel jong en weten niet wat ze precies te wachten staat. Toch kan jij het je kindje wel gemakkelijker maken. Lees maar eens!

  • Maak een afspraak op een prettige tijd. Dus bijvoorbeeld niet tijdens het middagslaapje of vlak voor het eten. Wanneer een kind uitgerust is, kan hij veel meer hebben.
  • Leg precies uit wat de kapper gaat doen.
  • Vertel hem dat het geen pijn doet en dat zijn haartjes vanzelf weer aangroeien.
  • Zet je kindje bij jou op schoot tijdens het knippen.
  • Kies een goede kapper die op een prettige manier met kinderen omgaat. Eventueel kun je dus ook kiezen voor een speciale kinderkapper. 

Wanneer ging jouw kindje voor de eerste keer naar de kapper en hoe ging dat? Reageer ook!

11 maanden geleden

Hallo sterke mede mama's. De eerste keer naar de kapper was met me schoonmoeder, die had de "perfecte kapper" gevonden. Het was een eigenaar van de barbershop in de buurt die zelf 9 kinderen had waarvan de jongste nog een baby. Dus die had wel "ervaring" met het omgaan van kinderen. Mijn zoontje heeft toen direct een trauma opgelopen en wou nooit meer naar de kapper