Snap

Alles over babyzwemmen

Babyzwemmen is leuk en ontspannend voor zowel ouder als baby. Een baby zit ongeveer 9 maanden in een soort waterzak. Geen wonder dat hij zich ook na zijn geboorte heerlijk op zijn gemak voelt in het water. Dan is babyzwemmen dus ideaal, maar hoe gaat dat precies in zijn werk?

Babyzwemmen-vanaf welke leeftijd?

Wanneer begin je nu het beste met babyzwemmen? Daarover zijn de meningen heel sterk verdeeld. De ene keer hoor je wanneer je baby 3 maanden is en de andere keer pas wanneer je baby 6 maanden is. Vanzelfsprekend is het belangrijk dat alles helemaal goed is met de gezondheid van je baby. Twijfel je of je al kunt beginnen met babyzwemmen? Raadpleeg dan even het consultatiebureau, de huisarts of het zwembad waarbij je eventueel een cursus babyzwemmen wilt gaan volgen.

Babyzwemmen-waarom eigenlijk?

Natuurlijk is babyzwemmen vooral erg leuk, maar daarnaast zijn er nog vele voordelen te bedenken voor jou en de baby. Je baby went op deze manier aan het water en stimuleert zijn motorische ontwikkeling. Verder is babyzwemmen perfect voor jullie om te ontspannen en wordt het contact tussen jou en je baby nog intenser.

Babyzwemmen-waar moet een zwembad aan voldoen?

Het is belangrijk dat het zwembad waar jij met je kleintje gaat babyzwemmen aan een aantal eisen voldoet. De temperatuur van het zwembadwater is daarbij het meest belangrijk. Het water moet voor een baby namelijk minimaal 32 graden zijn. Wil je zeker weten of dat ook echt het geval is? Kijk dan op de website of bel het betreffende zwembad even. Daarnaast is het handig als er voldoende verschoningsmogelijkheden zijn en eventueel een box en / of kinderstoel aanwezig is.

Babyzwemmen-cursus of zelfstandig?

Een cursus babyzwemmen is over het algemener leuker, aangezien je andere jonge moeders leert kennen en de instructrice jullie allerlei oefeningen en spelletjes samen laat doen. Het enige nadeel kan het tijdstip van de cursus zijn. Wanneer de cursus babyzwemmen niet binnen het slaap / voedingsritme van je baby past, kun je misschien beter eerst een paar maanden zelf met je baby gaan zwemmen. Doe dit dan wel voor de voeding (zodat de zwemluier van je kleintje tijdens het zwemmen niet meteen vol is) en ga niet langer dan een half uurtje.

Babyzwemmen-wat neem je mee?

Wanneer je gaat babyzwemmen is het belangrijk om het een en ander voor de kleine mee te nemen. Denk hierbij aan een zwemluier, een bad cape en een vette crème om je baby na het zwemmen even lekker mee in te smeren. Ook is het soms handig om voeding mee te nemen; mocht je kindje door het bewegen onverhoopt eerder honger krijgen.

Ga jij met je kindje babyzwemmen en wat zijn jouw ervaringen? Reageer ook!

9 jaar geleden

Romy en ik gaan al een jaar (vanaf dat ze 4 maanden oud was) iedere week baby zwemmen. Romy is dan ook een echte waterkind, zodra ze water ziet begint ze te wippen vol van verwachting. Doordat we zo veel zwemmen voelt ze zich heel vrij in het water, raakt niet in paniek als ze onder water verdwijnt of de douchekop op haar hoofdje krijgt. Ze kan al watertrappelen en als ze bandjes om heeft is ze zo weg... En dat is natuurlijk wel zo fijn voor haar. Het is ook heerlijk om zo'n vast iets samen te doen het is echt ons momentje waarin we samen lachen en ontspannen... Ik kijk er elke week naar uit!

9 jaar geleden

Goede avond, Wij doen ook aan baby zwemmen met onze zoon. zijn begonnen vanaf dat hij 3 maanden was en hij vind het zo leuk dat merk je aan alles. leuk met de les mee doen. is nog wel jong voor sommige dingen (jongste uit de groep) maar worden altijd leuke andere activiteiten verzonnen zodat we gewoon mee kunnen doen. En het idee dat je je eigen baby "verdrinkt"snap ik heel goed. Had ik ook de eerste keer toen hij onder water ging maar toen hij boven kwam en na de lessen erna dat hij geen kick geeft is het toch wel héél appart om te zien hoe ze de bewegingen al onder de knie hebben. Maar het is echt een aanrader. zo leuk en mooie band groeit erop tussen jou en je kind ! Fijne avond ieder..