Snap

Voor het eerst naar de creche

De eerste keer dat je je kind wegbrengt naar een opvang, is dit de crèche.  Een crèche is een opvang voor hele of halve dagen voor kinderen van 0t/m 4 jaar.

Als je de eerste keer naar een crèche gaat is dit heel ingrijpend voor je kind, maar ook voor jezelf. Dit komt omdat je dan voor het eerst je kind aan vreemden geeft. Eén geruststelling: alle ouders hebben er moeite mee om hun kind voor het eerst weg te brengen!

Kennismaking crèche

Het is gewoonlijk dat er een eerst een kennismakingsgesprek plaats vindt op de creche met de begeleiders er bij. Met zo’n kennismakingsgesprek kunnen er vragen worden gesteld en kun je informatie geven over jou kind.

Wennen / proefdraaien op de crèche

De wenperiode op de crèche duurt vaak 2 weken. In deze 2 weken wordt de verblijfsduur op de crèche steeds uitgebouwd. Zo kan je kind wennen aan de structuur van de creche.

Tips eerste keer crèche

  • Neem een vertrouwd speeltje of knuffel mee
  • Houd in een schriftje de dagindeling van je kind bij
  • Wees op tijd met brengen en ophalen
  • Neem duidelijk afscheid
  • Laat een telefoonnummer achter voor noodgevallen

7 jaar geleden

Ikzelf werk bij een kinderdagverblijf in Amsterdam West, en dit lijkt mij goed advies! Ouders vinden het altijd spannen om hun kinderen achter te laten, en eigenlijk is het voor ons soms ook best spannend. Niet alleen ouders, maar ook wij vinden het dus fijn om een goed kennismakingsgesprek te voeren :) Bedankt voor het delen! Groetjes, Nina | www.knusthuys.nl