{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Gezondheid > Moet ik de huisarts bellen voor mijn baby?

Advies > Baby > Gezondheid > Moet ik de huisarts bellen voor mijn baby?

Moet ik de huisarts bellen voor mijn baby?

Je bent pas ouders geworden van een prachtig geboren baby en nu blijkt je kindje ziek te zijn. Moet je de huisarts bellen voor je baby?

Afbeelding blog 'Moet ik de huisarts bellen voor mijn baby? '

Je bent pas ouders geworden van een prachtig geboren baby en nu blijkt je kindje ziek te zijn. Hartstikke vervelend en verontrustend natuurlijk. De kraamverzorgster heeft vast en zeker verteld dat je elke dag de temperatuur van je kindje moet meten, omdat dit heel belangrijk is en dat dit ook de graadmeter zijn of je kindje wel of niet gezond is. Moet je de huisarts bellen voor je baby?

Wanneer ga je de huisarts bellen?

Heeft je baby koorts, bel dan de huisarts. We spreken van koorts als je kindje meer dan 38 graden heeft. 

Braakt je baby of heeft het diarree, bel dan ook met de huisarts. Pasgeboren baby’s kunnen namelijk snel uitdrogen als ze moeten braken of diarree hebben en je wilt dit als ouder natuurlijk voorkomen. Houd dan de plasluiers van je baby in de gaten. 

Huiduitslag is ook een signaal. Zit je kindje flink onder, bel dan ook met de huisarts.

Kijk goed naar je baby. Lusteloosheid is ook een signaal om de huisarts te bellen. 

Bovenalles geldtg: als ouder ken je je kindje het beste. Het is altijd goed om op je gevoel af te gaan. Mocht je het gevoel hebben dat het echt niet goed zitten of je twijfelt, dan moet je altijd de huisarts bellen. 

Je kunt als ouder ook altijd in het nekje van je pasgeboren baby voelen of dat het nekje niet warm aanvoelt. Mocht het nekje warm aanvoelen dan heeft je baby vaak koorts. Als je baby heel huilerig is en wil de hele tijd bij papa of mama zijn, dan kan het betekenen dat je kindje ook koorts heeft. 

Wat kun je als ouder doen als je pasgeboren baby koorts heeft?

Het is heel belangrijk om je pasgeboren baby veel te laten drinken als hij of zij koorts heeft. Je kindje verliest namelijk veel vocht als hij of zij koorts heeft en daarom is het van belang om je kindje veel te laten drinken. Als je baby niet veel wil drinken als hij of zij koorts heeft dan kun je het beste zo vaak mogelijk het drinken blijven aanbieden als ouder.

Welke kleding geef je baby aan als je baby koorts heeft?

Het is belangrijk om je baby luchtige kleding aan te doen als je kindje koorts heeft, omdat hij de warmte kwijt moet raken van zijn koorts. Je kunt je kindje het beste onder een laken leggen in plaats van een deken.

Rusten van je baby als je pasgeboren baby ziek is

Je baby moet goed herstellen als hij of zij ziek is en dat kost veel energie voor een kindje. Je kunt ook samen met je pasgeboren baby even of je eigen bed gaan liggen en of op de bank zodat je je kindje ook goed kan rusten.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je