Snap

Besparen met een baby, alles wat je moet weten.

Kinderen zijn duur. Met of zonder crisis, ze kosten geld. Lees hier een aantal tips hoe je kunt besparen.

Kinderen zijn duur. Met of zonder crisis, ze kosten geld. Natuurlijk kun je dit zo duur maken als dat je zelf wilt en natuurlijk kunt. Lees hier een aantal tips hoe je kunt besparen.

Shoppen

Je kunt alles nieuw kopen. Dit is erg leuk, alle winkels in en uit en snuffelen tussen alle dingetjes en tassen vol mee naar huis nemen. Een aantal dingen zijn wel verstandig om nieuw aan te schaffen puur voor de veiligheid. Zo wordt het aangeraden om een autostoel nieuw te kopen om er zeker van te zijn dat er niets mee gebeurd is en dat zelfde geld voor een matras, speentjes, flesjes en een borstkolf.

Tweedehands

Wanneer je alles nieuw koopt kan dit behoorlijk in de kosten lopen. Natuurlijk zit er prijsverschil tussen bepaalde merken maar dan nog wanneer je alles nieuw koopt loopt het flink in de kosten en zodra een kindje er is lopen die kosten alleen maar op. Waar kun je nu op besparen? Niet op veiligheid dus. Maar bijvoorbeeld een complete kinderkamer kun je wel via een tweedehands (online) winkel kopen en eventueel wanneer nodig of als je dat zelf wilt, opknappen. Dit scheelt al behoorlijk in de kosten want een complete nieuwe kinderkamer kost al gauw een paar honderd euro! Maar ook een kinderwagen hoeft niet per se nieuw te zijn, of kleertjes. Dit kun je allemaal via tweedehands (online) winkels kopen, maar ook overnemen van iemand die zijn of haar kinderen al wat groter heeft.

Luiers

Luiers, wanneer je kindje dan eindelijk geboren is vliegen de luiers je om de oren. Zoals bij bijna alles heb je ook bij luiers verschillende merken. De een duurder dan de ander en de een heeft een urine indicator en de ander niet enzovoorts. Via internet kun je bij veel merken een (gratis) testpakketje aanvragen en in de Blije doos en Baby doos en vergelijkbare ‘giftboxen’ zitten vaak twee luiers in. Om te besparen op luiers kun je kiezen voor wasbare luiers. Deze kosten in aanschaf in een keer even iets meer maar deze kun je, zoals de naam al zegt, wassen en gaan dus langer meer en zijn beter voor het milieu. Vind je dit nou niks dan kun je ook de aanbiedingen in de gaten houden. Zo bespaar je al snel een paar euro per pak.

Voeding

Eten, het eerste half jaar heeft je kindje voldoende aan alleen melk. Moedermelk is het goedkoopst. Maar niet iedereen wil of kan borstvoeding geven en dan ben je aangewezen op kunstvoeding. Hierin is het echt kijken wat je kindje kan verdragen en wat niet. Hier is soms lastig op te besparen maar wanneer je een ‘makkelijke’ eter hebt kun je kiezen voor een huismerk. En dan is je kindje 4 a 6 maanden en mag het beginnen met de eerste hapjes. Hierin kun je zeer zeker besparen! Je kunt voor gemak gaan en potjes voeding kopen, maar wanneer je wilt besparen kun je deze hapjes beter zelf maken. Met een staafmixer kom je een heel eind en je kunt in een keer een hele portie maken en dit in kleinere porties invriezen in een ijsblokjeshouder. Perfecte porties voor de eerste hapjes. Tevens zijn er ook speciale bakjes te koop om babyvoeding in te vriezen.

Speelgoed

Speelgoed, ja je kindje wil toch iets te spelen hebben. Nu kun je plastic speelgoed prima via een tweede hands winkel kopen of overnemen van iemand anders mits het niet stuk of beschadigd is. Plastic speelgoed kook je een keer uit en het is klaar voor gebruik. Dus ook hier kun je gedeeltelijk op besparen.

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om de aanbiedingen in de gaten te houden. Daarmee kun je ook al heel wat besparen.

Succes!

7 jaar geleden

Soms ontkom je er niet aan om te investeren in iets nieuws, in dat geval heb ik nog een goede tip: de website shopkorting. Het werkt op dezelfde manier als kleingeld uit je portemonnee opsparen en zo van kleine beetjes toch aardig wat overhouden. Er doen heel veel bekende winkels mee (denk aan bol.com, zalando, blokker, wehkamp, etam etc) en je kan het combineren met andere kortingscodes op de site. Op deze manier heb ik vorig jaar zo € 100,- bij elkaar gesprokkeld. Het werkt als volgt: je maakt een account aan (en als je je toch gaat aanmelden, wil je dan deze link gebruiken? https://www.shopkorting.nl/?mycode=ywcko Dan help mij ook nog weer € 5,- voorruit! :) ), je kiest op de website van shopkorting de winkel uit waar je iets wilt kopen en klikt dan op de link "naar webshop" en via een tussenscherm (duim omhoog = je gaat shoppen met korting, duim omlaag= er gaat iets niet goed, zo wordt de korting niet geregistreerd) naar de webshop. Hier kun je gewoon normaal winkelen en bestellen zoals je altijd doet. Na je bestelling krijg je van shopkorting een mailtje dat je korting geregistreerd is en zie je hem ook terug in je account. Ivm retouren en betalingstermijnen etc duurt het even voordat je korting van "geregistreerd" naar "akkoord" gaat. Eenmaal akkoord kun je de korting op je rekening laten storten (minimum van € 10,-). Tip: zoek vooraf naar kortingscodes etc., want als je dit tijdens het shoppen via shopkorting doet kan de webshop je verbintenis met shopkorting kwijtraken en dan wordt je korting niet geregistreerd.

9 jaar geleden

Vraag ook eens in de familie wie nog iets heeft staan, zo zijn wij althans aan een aantal leenartikelen gekomen zoals de box. Voor het besparen op luiers kun je ook nog denken aan heel alert zijn op signalen van aankomende zindelijkheid en dit niet laten versloffen als je kind in de peuterleeftijd zit. En voor kleertjes: let op de sale (en schat in wat de maat van je kindje over een paar maanden zal zijn)!