Baby 7 maanden
Baby 7 maanden: Meest gestelde vragen door moeders in deze maand.
Wanneer krijgt mijn kindje een eerste tandje?
Zo rond de 7 maanden gaat dit gebeuren, sommige kindjes zijn eerder en sommige later. Deze fase gaat vaak samen met een andere ontwikkeling: steeds grotere stukken voedsel kunnen eten. Een mooie natuurlijke combinatie die vaak samengaat. Tandje(s) erbij? Dan mag er minder gepureerd worden! Echt gebruiken doet het de tandjes nog niet allen, er wordt gemaald met de kaken in plaats van gekauwd met de tanden.
Wat mag mijn baby van 7 maanden eten?
De grens van 7 maanden is een mooie: er mag namelijk meer dan alleen gepureerd voedsel gegeten worden! De darmen hebben nu een mooie beschermlaag en zijn wat sterker om voedsel te kunnen verteren. In plaats van je kindje voeden met een lepeltje kan het feest beginnen: brokken eten met de handjes! Geef je baby nu ook voeding met zetmeel zoals aardappelen en pasta, maar ook eiwitten. Een hardgekookt eitje bijvoorbeeld zal wel smaken. Ook vlees kan uitgeprobeerd worden. Let wel op dat dit goed doorbakken moet zijn.
Tip: lekker tussendoortje is een soepstengel. Daar is het ook even zoet mee en is gemakkelijk vast te houden.
Baby 7 maanden in buggy?
Mag je kindje van 7 maanden in een buggy? Ja, mits hij of zij zelfstandig rechtop kan zitten. Dit is zo rond 7 maanden meestal wel het geval. Het kan voor jou erg praktisch zijn om de combiwagen in te wisselen voor een buggy maar let wel op: de buggy is goed voor kleine stukjes, niet voor lange wandelingen. Je kindje heeft namelijk een stuk minder comfort en steun in de rug. Lange periode in de buggy is niet goed voor jouw kleintje. Gebruik daarom de buggy voor korte stukken wandelen als aanvulling op je wandelwagen die je voor de lange wandelingen blijft gebruiken.
Baby 7 maanden veel boos, wat nu?
Dit komt vaker voor en is net als verlatingsangst een fase (die gelukkig weer voorbij gaat). Je kindje ontwikkeld erg snel en dit is niet alleen fysiek. Mentaal gaat het op dit moment misschien nog wel harder. Je kindje kan namelijk steeds meer verbanden leggen en dat in combinatie met de ontwikkeling van de motoriek en het zicht maakt af en toe dingen lastig voor hem of haar. Zo beseft en ziet hij bijvoorbeeld dat je weggaat of dat er een speeltje kwijt is. Het kost best wat energie om deze bevindingen, die niet altijd even leuk zijn, te verwerken en hierdoor kan je kindje zich regelmatig in deze periode uiten met een boze bui. Nee de tijd voor je kindje en word niet direct boos om de boze bui of chagrijnige reacties. Probeer je kindje te ondersteunen en laat het zich af en toe even uiten. Wel is het belangrijk dat deze buien niet te lang duren en dat er ook voldoende lol gemaakt kan worden.