{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Schoolkind > School > Basisschool-wat heeft je kind nodig?

Advies > Schoolkind > School > Basisschool-wat heeft je kind nodig?

Basisschool-wat heeft je kind nodig?

Nog even en je kindje is 4 jaar, dus de hoogste tijd voor de basisschool! Maar wat heeft je kind allemaal nodig op de basisschool?

Afbeelding blog 'Basisschool-wat heeft je kind nodig?'

Nog even en je kindje is 4 jaar, dus tijd voor de basisschool! Waarschijnlijk wacht je kind al ongeduldig op dat spannende moment, maar moet jij nog een beetje wennen aan het idee. Of misschien is het bij jullie juist eerder andersom? Door samen de stad in te gaan en nieuwe spulletjes voor de basisschool te kopen, groeien jullie er allebei vanzelf naar toe. Maar wat heeft je kind allemaal nodig op de basisschool?

Naar de basisschool: vergeet de naamstickers niet!

Vooral jonge kinderen kunnen nogal chaotisch zijn en de juf kan met 30 kindjes echt niet meteen onthouden welke drinkbeker precies van welk kind is. Vergeet dus niet om op tijd naamstickers met de naam van je kind te bestellen. Je hebt stickers voor op de drinkbeker en broodtrommel, maar ook speciale labels voor in de kleding en de gymschoenen van je kind. Deze stickers kun je eenvoudig online bestellen op https://www.goedgemerkt.nl/

Naar de basisschool: de eerste schooltas

Zodra je kind naar de basisschool gaat is het moment aangebroken om de eerste schooltas te kopen. De tas hoeft niet groot te zijn, maar wel groot genoeg voor de broodtrommel, drinkbeker en eventueel voor de gymspullen. De tas kun je ook laten personaliseren. Kijk hier maar eens voor leuke webshops: jongens | meisjes. Daarnaast vind je  in veel  'stenen winkels'  rugzakjes / schooltassen in alle soorten, maten en kleuren. Denk hierbij aan de Hema, Zeeman, Wibra, Action, V&D of diverse speelgoedzaken.

Gymkleding

Op de basisschool gaat je kind natuurlijk ook gymen. Op de meeste basisscholen gymen de kleuters nog gewoon in hun ondergoed, anders volstaat een simpel gympakje of shirt met sportbroekje. Daarnaast heeft je kind gymschoenen nodig met harde ( niet zwarte ) zool. Het is belangrijk dat hij de schoentjes gemakkelijk zelf aan kan doen, dus geen veters, maar elastiek of klittenband. Kijk eens bij winkels als Scapino, Bristol of Schoenenreus.

Een drinkbeker en broodtrommel

Geef je je kind liever een pakje drinken mee naar school ? Dan is een drinkbeker natuurlijk niet nodig. Anders is het bij de aanschaf van de drinkbeker belangrijk om niet alleen te kijken naar het leuke printje, maar ook naar de praktische kant. Lekt de beker niet en kan je kind de beker gemakkelijk zelf openmaken? Blijft je kind over, kies dan samen met je kind een mooi, stevig broodtrommeltje uit. Blijft je kind niet over dan is een broodtrommeltje of stevig bakje meestal ook geen overbodige luxe, aangezien alle kinderen fruit mee naar school moeten nemen als tussendoortje.

De luizenzak

De luizenzak; op sommige scholen verplicht, maar meestal is het jullie eigen keus. In deze zak kun je de jas van je kind doen wanneer deze aan de kapstok op school hangt. Hierdoor zou het risico op luizen verminderen. Helemaal kun je luizen overigens toch niet voorkomen.

Veel succes!

Wat heb jij allemaal gekocht toen je kind naar de basisschool ging? Vertel het ons!Schooltas basisschool

Geschreven door mama Nienke

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je