Snap
  • temperamentvolkind
  • kindalsspiegel
  • #boos
  • podcast

Stop met Opvoeden!

Het natuurtalent van kinderen om ouders de weg te wijzen

Stop met Opvoeden!


Misschien voelt het een beetje flauw of onrealistisch, maar deze titel van de 2de podcastserie die ik samen met Lisa Groot maak, kozen wij heel bewust.


Steeds weer ervaar ik bij de ouders die bij mij in de praktijk komen of mijn cursus doen, maar bovendien ook zelf als moeder, dat als ik stop met opvoeden*, het grootbrengen van kinderen veel soepeler en natuurlijker gaat en bovendien veel meer het gewenste effect heeft!


*Opvoeden in de zin van; gedrag proberen bij te sturen door strakke regels of verboden, of proberen je kind te overtuigen jouw normen over te nemen.


Heel veel ouders geven in eerste instantie een reactie in de trant van: 

“Maar hoe werkt dat dan? Dat kan toch helemaal niet, dan wordt het een zooitje bij mij thuis?”

En heel eerlijk, zo dacht ik er zelf eerst ook over. Totdat ik het (na alle standaard opvoed-tips en -tricks al uitgeprobeerd te hebben) gewoon maar de sprong waagde en een spiegelvertaling liet maken. Er móest namelijk iets veranderen. 


In de nieuwste aflevering die Lisa en ik deze maand opnamen, bespreken we een ouderpaar met een peuter van 2,5 die met een soortgelijke situatie bij mij kwamen. Hoe zij zijn gaan stoppen met opvoeden en het anders zijn gaan doen, en wat het hen heeft gebracht, vertellen we in de nieuwste podcastaflevering. https://open.spotify.com/episode/2hF9aNpGUWVgI5aBjsBBJp...

En mocht je na het beluisteren, dit ook voor jouw kind/gezin willen, klik dan nog niet weg! Maar klik daarna op de link onderaan om om alles te lezen en je aan te melden voor het GRATIS webinar: Stop de trigger die je boze kind voor je is. Kijk op www.pentakelopvoedcoaching.nl