Snap
  • #attachmentparenting
  • #kindalsspiegel
  • temperamentvolkind

Out with the old, in with the new

Deze laatste weken van het jaar vliegen voorbij.

Dat is ook niet zo gek met alle drukte die we met elkaar creëren rondom alle feestdagen en daarbij behorende borrels, feestjes, en activiteiten.

Wat -als je even een moment neemt om met aandacht naar de natuur te kijken- gek is, omdat alles zegt: trek je terug, in het donker, in je wortels, voor winterslaap: neem rust en tijd voor contemplatie.

Ik heb ervaren dat het heel helpend is om daar tijd en ruimte voor te maken, als je echt wil afstemmen op wat er nodig is voor jou en je gezin. Juist in deze maand kan je veel dieper ‘zakken’ in jezelf. De energie, de kou, het donker, helpt je als het ware hierbij, waardoor je eigenlijk niet veel nodig hebt om die ‘reis’ naar binnen te maken.

Vooral met jonge kinderen kan je nu misschien denken; ja leuk, maar hoe dan?! Zeker met een temperamentvol kind, kan je het gevoel hebben de hele dag ‘aan’ te staan, alert te zijn op wat er mogelijk buiten jezelf allemaal gebeurt of kan gebeuren. En toch is mijn ervaring dat het kan, als je hier even bewust ruimte voor maakt. Door een dag vrij te nemen, terwijl de kind(eren) op de opvang zijn bijvoorbeeld. Of in het weekend een uitgebreide wandeling te maken, alleen.

Je zal voelen dat dit anders is als je dit in de wintertijd doet dan tijdens de zomer. Zeker met de bewuste intentie van je aandacht naar binnen.

Het doet mij elk jaar bewust stil staan bij hoeveel er het afgelopen jaar was om dankbaar voor te zijn. En ook wat daarin -fijn of minder fijn- was, waar ik nu van kan voelen dat het mij niet verder helpt, en ik er afscheid van mag nemen. Ik creëer dit soort momenten niet alleen op persoonlijk vlak, maar ook voor mijn bedrijf. Door even stil te staan, kom ik dan echt weer heel veel verder!

Ik voelde bijvoorbeeld al langer dat het tijd was om afscheid te nemen van mijn minicursus ‘Liefdevol Begrenzen van Boosheid’. Niet omdat ik het geen fijne cursus meer vind, maar omdat het tijd was voor iets nieuws. Iets nóg beters en mooiers. De afgelopen maanden heb ik veel werk verzet om die nieuwe cursus vorm te geven. Dankbaar voor alles wat ik heb mogen leren de afgelopen jaren en de mogelijkheid om dit op deze manier in een concrete vorm te gieten waarmee ik ouders met temperamentvolle kinderen op een diepere en bredere manier kan ondersteunen.

Maar van het een kwam het ander en naarmate de nieuwe cursus meer vorm kreeg, klopte ook mijn webinar ‘Liefdevol en relaxed reageren’ er niet meer bij. Iets wat ik eigenlijk niet zo merkte, totdat ik de tijd nam en naar binnen keerde, juist omdat ik in december de lezing níet geef.

En natuurlijk, want dat is dan zo’n domino-effect, kwam begin deze maand ook de bodem van het stapeltje werkboekjes ‘boosheid de baas’ in zicht. Waar ik in eerste instantie dacht: “oh die moet ik even bij laten maken”, hielp de winterenergie mij om even stil te staan en te voelen dat ook dit inhoudelijk een 2.0 versie mocht worden.

En tegelijk ben ik enorm dankbaar voor de huidige cursus, webinar en het werkboekje. Bijna 100 ouders namen het afgelopen jaar deel aan de cursus, het coachtraject, de masterclass, of kochten het werkboekje. En ruim 250 ouders waren live bij de maandelijkse webinar, of keken deze terug.

Dus voordat ik definitief afscheid neem van het ‘oude’ werkboekje en vanaf januari de nieuwe beschikbaar komt, heb ik nog een klein stapeltje (inmiddels nog maar 3 exemplaren) van het werkboekje, waar ik zeker nog moeders blij mee kan maken!

Daarom heb ik nu een op=op actie ervan gemaakt. Wanneer je deze maand de masterclass “wat vertelt je temperamentvolle kind je” aanschaft voor 9,95, krijg je het -oude- werkboekje er gratis bij (je betaalt alleen de verzendkosten).

Zo heb je als het ware 2 voor de prijs van 1. Maar reageer dus snel, want op = op.

Meer info over de masterclass lees je hier: https://pentakelopvoedcoaching.nl/menupagina-masterclass-wvtk/

Let even op dat je op de actieknop klikt, daar kan je vervolgens alle ins- en outs van deze actie even op een rijtje zien.