Recept mini pizza
Recept om snel en makkelijk heerlijke gluten- en melkvrije pizza maken!
Recept deeg
Je hebt voor de ingrediënten een maatbeker nodig met de maataanduiding mililiter. Helaas heb ik deze maten nog niet in gram voorhanden maar laat dit je niet tegenhouden!
- 150ml handwarm water
- 2 theelepels gedroogde gist
- ½ theelepel zout
- 2 eetlepels bakolie bijv. rijstolie of speciale biologische bakolie
- 300ml havermeel van Provena
Doe het water in een diepe kom en voeg de olie toe. Bedek het water daarna met het meel zodat de gist bovenop het meel komt te liggen. Strooi daarna het zout in een hoekje zodat deze niet in aanraking komt met het gist. Neem een vork en schep dan alles rustig door elkaar en blijf scheppen/ roeren tot een dik kleverig deeg ontstaat. Zorg dat alle gist goed verdeeld is door het beslag.
Neem een bakplaat en beleg deze met bakpapier. Schep met een lepel 6-8 porties deeg op het papier. Leg daarna een extra vel bakpapier bovenop de porties en duw met je vingers de hoopjes plat. Eventueel kun je voorzichtig met een deegroller de pizzaatjes platter maken. Maak je bodempjes zo dun als je zelf wenst. Haal daarna het papier aan de bovenkant er vanaf en laat de bodempjes zo’n 15 minuten op een warme plek rustig rijzen.
Maak ondertussen zelf een tomaten sausje:
- 70 gram tomatenpuree
- 1 flinke eetlepel vegetarisch paté (Tartex)
- Scheutje groentesap of rijstmelk om het smeuïg te maken
- Gedroogde kruiden naar eigen smaak
Voeg alles samen en roer dit goed door elkaar. Beleg daarna de mini-pizzaatjes met de tomatensaus en groente, vis of kaas naar eigen smaak!
Anoniem
Hallo Minke en Michiel!Van harte gefeliciteerd met de gbtrooee van jullie zoon Iwan! Wat een mooie naam!Ik hoorde van Heleen dat jullie een zoon hadden gekregen, super!Gaat alles goed met jullie allemaal?Probeer vooral te genieten van alle mooie momenten ondanks de toch wel drukke dagen of valt het nog mee ?Ik hou jullie website in de gaten en wacht met smart op foto's.GroetjesLianne