Snap
  • jekindalsspiegel
  • kinderenbeterbegrijpen
  • temperamentvolkind
  • podcast

Als het je raakt, gaat het ook over jou (deel 2)

ook bij leerkrachten en pedagogisch medewerkers

Regelmatig komen we in contact met mensen die iets 'vinden' van je kind. Dit begint al heel vroeg; de verpleegkundige op het consultatiebureau, die weegt, meet en daarmee oordeelt over je kind.

En van daaruit zullen er nog vele van dit soort momenten volgen. Deze professionals doen uiteraard vanuit de beste bedoelingen, en vanuit wat zij denken dat in de situatie helpend is, hun uiterste best voor jouw kind. Maar als iemand zijn zorgen uit over je kind, of gedrag als onaangenaam ervaart en dit naar jou uitspreekt, dan raakt je dat wel in je hart en niet altijd op een fijne manier.

In gesprek met Lisa Groot delen we in onze podcast met elkaar onze ervaringen en inzichten op dit vlak. In de vorige aflevering belichtten wij hierbij het perspectief van de ouder. In de nieuwste aflevering, leggen we uit wat zo'n situatie de professional in kwestie wil vertellen. En hoe écht luisteren het verschil kan maken. Via  Spotify kan je deze laatste aflevering beluisteren. Zoek dan op 'mama begrijp je mij'

Wil jij ook graag eens bekijken hoe dat wat jou raakt in het gedrag van een kind, een spiegel is? Weet je van harte welkom voor een gratis Spiegel-gesprek. Stuur mij een DM, je bent van harte welkom.