Snap
  • moederschap
  • baby's
  • #bewustouderschap
  • Bewustemoeder
  • nummer 1

Zet jezelf op nummer 1

Om de beste moeder te kunnen zijn

Het leven met kinderen is druk…heel erg druk ;-)

Voordat ik kinderen kreeg, dacht ik altijd dat ik het druk had. Niet dat dat erg is, want ik hou van druk. Op de een of andere manier hoort dat ook bij mij. Ik heb er namelijk ook een handje van om als er dan weer een beetje ruimte is, weer iets nieuws te plannen…en guess what: dan ben ik weer druk ha ha. 

Als je kinderen krijgt, ben je pas écht druk

Anyways…het moment dat ik kinderen kreeg, toen werd het pas echt druk. In mijn geval waarschijnlijk nog wat extra druk omdat ik moeder werd van een tweeling. Maar ik weet zeker dat ook bij het krijgen van één kind, je leven op zijn kop staat. Op dat moment besefte ik eigenlijk pas dat ik voor die tijd zeeën van tijd had, en ik had het niet eens door…zonde.

Mijn belangrijkste advies voor aanstaande ouders is daarom ook: geniet van alle tijd die je hebt. Tijd om te doen wat jij wilt en wanneer je dat wilt, of misschien even lekker niets doen. Doe het en geniet ervan, want zodra er kinderen zijn, word je geleefd. De UIT-knop op een kind moet nog uitgevonden worden ;-)

Luxe: je koffie op kunnen drinken voordat hij koud wordt

Daarom ben ik blij en dankbaar dat ik altijd ben blijven werken. Los van het feit dat het naar mijn idee goed is om naast je moederschap ook een andere rol te hebben, was het voor mij ook altijd even bijkomen. Gewoon rustig een kop koffie of thee drinken, zonder dat deze koud werd, een gesprek voeren zonder onderbroken te worden door een krijsend kind en even een half uurtje zittend lunchen i.p.v. op te ruimen, flesjes uit te koken, luiers te verschonen en er op het einde van de dag achterkomen dat je je haren nog niet eens hebt gekamd. Wat een luxe.

Aan alle mama's: zet jezelf op de eerste plaats!

Maar wat ik ook heel fascinerend vond aan het moederschap, was dat ik niet mijn kinderen, niet mijn partner, maar mezelf op nummer 1 plaatste. En dat was best heel vreemd voor mij, want ik ben eigenlijk iemand die zich te veel aan anderen aanpast, ook ten koste van mezelf. Ik voelde heel sterk: om goed voor mijn kinderen te kunnen zorgen, moet ik er op de eerste plaats voor zorgen dat ik zelf overeind blijf en dat ik goed in mijn vel zit.

Van tevoren zou ik nooit gedacht hebben dat ik dat zou doen, maar het heeft me goed gedaan. Hierdoor kon ik een goede moeder zijn voor mijn kinderen. Daarom voor alle moeders en moeders in spe: zet jezelf op nummer 1!

Veel liefs van Caro