Snap
  • ziekenhuis
  • bevallingsverlof
  • onzekerheid

Introductie; een onzekere start

Een verlof met veel zorgen

Wat ben ik verheugd om mijn allereerste blog voor jullie te schrijven op Mamaplaats. Ik heb lang getwijfeld of ik zou bloggen, wil ik over mezelf en ook over mijn gezin schrijven? Maar na het insturen van een verhaal voor spotlight blogger en geselecteerd te worden dacht ik; dit is het teken! Ik vind het spannend, omdat ik onder andere de eerste weken na mijn eerste bevalling ga delen. Een (verlof)periode waar ik nog met gemengde gevoelens op terugkijk. Ook in de tijd van strenge lockdown die niet heeft bijgedragen aan warm contact met anderen terwijl die behoefte er wel was. Waar je normaal gesproken de weg bewandeld van ziekenhuis naar huis om in de babybubbel te stappen, was het bij ons andersom. Na een relatief goede, maar toch snelle thuisbevalling lag ons kindje binnen enkele uren in het ziekenhuis en lag ik nog thuis. We waren “pasgeboren” ouders en in een sneltreinvaart ervaarden we onzekere momenten. 

Enkele uren na de bevalling moest Morris naar het ziekenhuis en ik lag nog thuis.

Introductie

Ik ben Pauline (32) en ik woon samen met mijn vriend Tim (31) en onze zonen Morris (3) en Hugo (1). Ik hoop dat mijn verhaal in de aankomende blogs herkenning geven voor (kersverse) ouders die dezelfde (medische) onzekerheden meemaken. Misschien heeft je kindje dezelfde aandoening(en). Ik vertel over de eerste weken na mijn bevalling van Morris; wat is er met hem gebeurd? Ook vertel ik hoe we moesten “zoeken” in de gezondheidszorg en welke impact dit op ons heeft gehad en uiteindelijk ook op mijn werk. 

Je leeft bewuster, je relativeert meer en je gezin gaat áltijd voor.

En nu?

Drie jaar later kijk ik steeds beter terug op deze toch wat donkere periode en realiseer ik me dat deze tijd me ook veel heeft gebracht. Mijn relatie met Tim is versterkt, we vieren het “hier en nu”, we waarderen de gezondheid van ons gezin en dat van mensen om ons heen. Ik besloot te ondernemen en Tim volgde niet lang daarna. Ook in de huidige periode neem ik jullie graag mee, want ondanks een moeilijke tijd kom je er altijd weer sterker uit. Je leeft bewuster, je relativeert meer én je gezin gaat altijd voor!  

2 maanden geleden

Wat dapper dat je dit durft te delen Pauline! Ik ga al je verhalen volgen.

Dankjewel, wat lief!

Welkom! Wat mooi geschreven.

3 maanden geleden

Ik kijk uit naar de volgende blog! Liefs Birgit (zus van Pauline)

3 maanden geleden

Zo knap dat je deelt lieve Pauline❤️