Snap
  • IUI
  • Kinderwens
  • fertiliteitskliniek

Het staafje trilt in mijn hand

Ik sleep mezelf naar de badkamer...

Het is bijna middernacht, ik lig al een uur in bed. De injecties, de eendenbekken, de vaginale pillen, het lijkt allemaal vervelend maar eigenlijk stelt het weinig voor in vergelijking tot de wachtweken. Na de inseminatie kunnen we niets anders doen dan twee weken lang hopen dat de bevruchting gelukt is. Veertien dagen waarin je kunt nadenken over de mogelijke uitkomst. Veertien nachten waarin je kunt woelen in bed. En nu is het bijna zover. Morgenochtend zal ik een zwangerschapstest doen om een einde te maken aan al ons gepieker. Het is een bizar idee dat de wereld er morgen ineens heel anders uit zal zien: intens verdriet óf intense blijdschap. Niets daar tussenin.
Het idee dat onze wens in vervulling zal gaan lijkt nog zo ver weg. Alle teleurstellingen in de afgelopen maanden hebben onze hoopvolle gevoelens steeds een beetje meer af laten sterven. Ik krijg regelmatig ongevraagde adviezen vanuit mijn omgeving waar ik niet op zit te wachten en die me doen twijfelen aan mezelf. De term ‘tips voor zwanger worden’ staat veelvuldig genoemd in mijn zoekgeschiedenis, tegen beter weten in. Ik heb inmiddels drie maanden geen druppel alcohol genuttigd en ik let op alles wat ik doe op een dag. Kan ik een heet bad nemen? Draag ik te strakke broeken? Kan ik wel die ene kop koffie drinken? Mijn hoofd gaat alle kanten op. Uiteindelijk val ik in slaap.

Rond 08:00uur word ik wakker. Ik heb twee keer gedroomd dat ik een zwangerschapstest wilde doen die niet lukte. De ene keer was ik onderdelen van de test kwijt en de andere keer kwam er steeds iemand de ruimte binnen. Na een uur gestaard te hebben naar het plafond sleep ik mezelf naar de badkamer. Het staafje trilt in mijn hand. Allerlei negatieve en positieve gedachtes schieten door mijn hoofd. Ik durf niet te kijken naar de display. Mijn vriend roept me vanuit de slaapkamer en vraagt of alles oké is. Ik antwoord pas een minuut later, als ik zie dat er maar één streepje is verschenen. Niet zwanger. Het gonst door mijn hoofd.
Als mijn vriend me in zijn armen sluit, komen de tranen alsnog. Ze overvallen me en het lukt me niet om het te stoppen. Minutenlang liggen we naast elkaar, zonder een woord te zeggen. Er valt ook niets te zeggen. Ik probeer de gedachtes weg te drukken die in mijn hoofd opkomen. Moet ik morgen nog een test doen? Misschien is het zwangerschapshormoon nog te laag? Is de test wel betrouwbaar? Hoop is een gekmakende emotie en tegelijkertijd houdt het je op de been.

Na enige tijd, waarvan ik niet weet hoelang dit is, beweegt mijn vriend zich naar de badkamer. De werkdag begint en zijn masker ligt klaar. Terwijl hij onder de douche staat word ik gebeld. Ik ken het nummer niet dus ik neem op zonder iets te zeggen. ‘Met Wendy’ klinkt de stem aan de andere kant. ‘Ik ben op zoek naar Joost’ gaat ze verder. Ik geef aan dat Joost mag weten wie Joost is. Het blijft stil aan de andere kant. Ik weet nog steeds niet waar dit gesprek naartoe gaat. ‘Ik ben zojuist aangereden’ zegt ze. Eindelijk kan ik de verwardheid in haar stem verklaren. ‘En hij heeft me dit nummer gegeven’. Ik zucht. ‘Het spijt me, ik denk dat hij niet eerlijk is geweest’. Hoewel mijn stem vlak klinkt heb ik met haar te doen. Ze gooit er wat scheldwoorden uit tot haar stem breekt. Ik wil haar lieve woorden toespreken en overleggen wat ze eventueel zou kunnen doen, maar ik heb er geen kracht voor.
Nadat het gesprek is geëindigd voel ik me lichter. Het medelijden met mezelf is nu verschoven naar Wendy. Een persoon die ik niet ken en nooit zal kennen. Gedurende de dag denk ik aan haar. Het helpt me om de dag door te komen.

3 weken geleden

Veel liefs en hoop!

Dankjewel!!

3 weken geleden

Zo herkenbaar. De prikken, de echo's, de hoop. De verschrikking van het aanprikken, maar alles heb je er voor over. En dan de test. Het verdriet dat het niet gelukt is. En dan ineens is er een positieve test. Plannen worden gemaakt, de babykamer is al ingericht in gedachten. En dan de echo waarop blijkt dat het niet goed is, helaas, het hartje klopt niet meer. En dan begint het wachten tot je lichaam door heeft dat het over is. Mensen die je zeggen dat je een hondje moet nemen, mensen die zeggen dat het maar goed is omdat het kindje niet goed zou zijn. Verschrikkelijk, ze weten niet hoe het voelt. 11,5 jaar na ons eerste kindje was ik toch ineens zwanger van de tweede. Spontaan, een kans van 1 op 10.000. Inmiddels is hij bijna 7 jaar, maar ik vergeet mijn andere kinderen nooit meer. 3 hebben een naam, 4 waren te vroeg, maar zitten ook in mijn hart. Ik hoop en gun jullie snel een positieve test 💖

Jeetje wat heb je veel moeten doorstaan en wat ben je dapper! Dankjewel voor je lieve bericht. Ik gun jou ook alle liefde en geluk.

3 weken geleden

ook hier is dit heel herkenbaar.. 4 mislukte inseminatie pogingen, 2 ivf pogingen waar geen bevrucht waren.. bij de eerste isci poging hadden we 5 bevruchtingen en 1ste was prijs.. ze is 19 maanden nu.. hopelijk komt jullie wondertje er ook.. veel moed en wens je echt je kindje

Dankjewel voor je lieve bericht. En wat fijn dat het is gelukt en jullie zo'n mooie meisje hebben rondlopen.

3 weken geleden

Bah, zo herkenbaar helaas.. vooral t masker wat er klaar ligt. Steeds weer opzetten en door, naar werk, je vrienden, familie, gewoon door met t leven want ja.. wat anders? 😥 Wij zijn inmiddels 3 ivf pogingen verder en helaas nog zonder resultaat, hopend op een positieve uitslag van poging 4 🙏 heel veel kracht en geluk gewenst ❤️

Lieve Dunja, bedankt. Ik hoop zo erg op een goede uitslag voor jullie!! Het is een grote ellende en de gevolgen zijn pijnlijk en ingewikkeld. Hopelijk komt er snel een einde aan..