Beeld: Canva

Wafels met verstopte groenten: dé redder in nood voor moeilijke eters! 🧇

Author Picture
Vegan Voeding

Ben jij de gelukkige ouder van een groente-weigeraar? Dan hoop ik dat ik je vandaag een beetje kan helpen! Inmiddels ben ik een echte pro geworden in het verstoppen van groenten in de allerlekkerste recepten. Want geloof me: ook hier in huis heb ik fases gehad (en soms nog steeds) waarin elk stukje groente vakkundig uit het eten wordt gevist.

Daarom maak ik graag snacks en ontbijtjes waarin stiekem allerlei groenten verwerkt zitten. En het mooie? Ze eten het zonder mopperen op!
En ja, ik vertel er wél bij dat er groente in zit. Want ik hoop juist dat ze op die manier een positieve associatie met groenten krijgen — en het dan ook ’s avonds op hun bord niet meer zo spannend vinden.

Deze wafels zijn echt geweldig. Ze zien eruit als een feestje, smaken zacht en lichtzoet, en zijn — jawel — gevuld met pompoen. Maar dat proeft niemand! Sterker nog: het geeft juist die heerlijke smaak én smeuïgheid aan de wafels.


🌿 Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 6-8 wafels:

  • 420 gram pompoenpuree (gemaakt van flespompoen of voorgesneden blokjes)
  • 200 gram tarwemeel
  • 155 gram havermeel
  • 2 eetlepels appelmoes (natuurlijke zoetmaker!)
  • 1 eetlepel avocado-olie (of een andere neutrale olie)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Kaneel naar smaak
  • 300 ml plantaardige melk (ik gebruik sojamelk)
  • 2 theelepels azijn (1 voor bij de melk, 1 voor bij de baking soda)
  • 1 theelepel baking soda

🧇 Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster de flespompoen in ongeveer 45 minuten zacht en gaar. Pureer tot een gladde massa.

2. Meng de plantaardige melk met 1 theelepel azijn. Laat dit even staan — zo krijg je een soort plantaardige ‘karnemelk’, wat zorgt voor extra luchtige wafels.

3. Meng in een grote kom de pompoenpuree, appelmoes en olie.

4. Meng in een andere kom het tarwemeel, havermeel, bakpoeder en kaneel.

5. Voeg het natte mengsel toe aan de droge ingrediënten en roer goed door.

6. Voeg daarna de melk toe en meng alles tot een glad beslag.

7. Voeg als laatste de baking soda en nog 1 theelepel azijn toe. Dit gaat schuimen — perfect voor luchtige wafels!

8. Laat het beslag 5-10 minuten rusten.

9. Giet het beslag in je wafelijzer en bak de wafels zoals aangegeven.

Voilà: heerlijke, gezonde wafels!

Ik heb al zóveel enthousiaste reacties op dit recept ontvangen, dat ik bijna met zekerheid durf te zeggen: zelfs de allermoeilijkste eters gaan hiervan smullen. Laat je me weten of het bij jullie thuis ook een succes is?

Liefs,
Mirjanne

De Vegan Moeder

Expert Blogger | Vegan Voeding

Ik ben Mirjanne (36), moeder van twee vrolijke zoontjes van 2 en 4 jaar. Ik vind het geweldig om van gezonde voeding een feestje te maken – en geloof me, dat kan echt! Bij ons thuis starten we de dag regelmatig met ontbijttaart of muffins, en snacken we met chocoladebrownies… met spinazie erin verstopt. 😉

Maar eerlijk is eerlijk: het moet wel simpel blijven. Want druk zijn we allemaal!

Al mijn artikelen

Praat met mij in de community

OOK INTERESSANT

Bekijk alles

Experts

“Ik leefde nog steeds in zijn regels.”

Experts

Hoe mijn roze wolk eerder een grijze mist bleek

Experts

Het dubbele gevoel van december

WhatsApp
Facebook
X
LinkedIn
Email