Supersnelle-groene-pastasaus-in-10-minuten-πŸ₯‘πŸ₯¦-De-Vegan-Moeder-Expert-Blogger-Mamaplaats

Beeld: De Vegan Moeder

Supersnelle groene pastasaus (in 10 minuten!) πŸ₯‘πŸ₯¦

Author Picture
Vegan Voeding

Soms heb je van die dagen dat koken gewoon te veel gevraagd lijkt. Je kinderen hebben een off-day, je werkdag loopt uit… en voor je het weet is het etenstijd, zonder enig plan. En laten we eerlijk zijn: elke dag weer bedenken wat er op tafel moet komen, is soms gewoon een uitdaging. Vroeger leek het geweldig dat je elke dag zelf mocht kiezen wat je eet β€” maar inmiddels weet ik beter. πŸ˜‰

Voor dat soort dagen heb ik een paar favoriete 10-minuten recepten achter de hand. Snel, voedzaam en kindvriendelijk. Want als we moe zijn of weinig tijd hebben, is het zΓ³ verleidelijk om voor iets makkelijks maar ongezonds te kiezen. En daar worden we uiteindelijk niet blijer of energieker van, toch?

Deze groene pastasaus is echt een lifesaver. Binnen 10 minuten staat-ie op tafel, hij zit boordevol goede voedingsstoffen, en β€” misschien wel het allerbelangrijkste β€” mijn kinderen eten hun bordje altijd leeg.

Waarom ik deze pastasaus zo graag maak:

Supersnel: binnen 10 minuten een smaakbom op tafel.

Voedzaam: broccoli, avocado en doperwten – kleine powerfoods vol vezels, vitaminen en gezonde vetten.

Vegan & lactosevrij: dankzij de sojamelk 100% plantaardig, dus licht verteerbaar Γ©n duurzaam.

Perfect voor mealprep: maak een dubbele portie en vries de rest in. Ideaal voor drukke dagen!


🌿 Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 2–3 personen:

  • 165 gram broccoli (liefst biologisch)
  • 100 gram diepvries doperwten
  • 1/2 avocado
  • Sap van 1/2 limoen
  • Een handje cashewnoten
  • Een flinke scheut sojamelk (meer of minder naar smaak)
  • Pasta naar keuze
Supersnelle-groene-pastasaus-in-10-minuten-πŸ₯‘πŸ₯¦-De-Vegan-Moeder-Expert-Blogger-Mamaplaats

πŸ₯£ Zo maak je het:

1. Kook de broccoli tot deze zacht is (ongeveer 5 minuten).

2. Overgiet de doperwten met kokend water en laat ze even staan.

3. Doe alles in de blender: broccoli, doperwten, avocado, limoensap, cashewnoten en een scheut sojamelk.

4. Blend tot een romige saus. Voeg extra sojamelk toe als je β€˜m wat dunner wilt.

5. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en roer de saus erdoorheen. Klaar!

πŸ₯„ Tip van de chef:
Deze saus is ook heerlijk als dip voor rauwkost of als spread op toast. Laat dan gewoon wat minder sojamelk erbij, en je hebt een smeuΓ―ge, gezonde spread voor lunch of snackmomenten.

Hopelijk genieten jij en je kinderen er net zo van als wij thuis doen β€” en maakt dit recept jouw off-day (of elke andere dag) nΓ©t even wat makkelijker.

Liefs,
Mirjanne

De Vegan Moeder

Expert Blogger | Vegan Voeding

Ik ben Mirjanne (36), moeder van twee vrolijke zoontjes van 2 en 4 jaar. Ik vind het geweldig om van gezonde voeding een feestje te maken – en geloof me, dat kan echt! Bij ons thuis starten we de dag regelmatig met ontbijttaart of muffins, en snacken we met chocoladebrownies… met spinazie erin verstopt. πŸ˜‰

Maar eerlijk is eerlijk: het moet wel simpel blijven. Want druk zijn we allemaal!

Al mijn artikelen

Praat met mij in de community

OOK INTERESSANT

Bekijk alles

Experts

“Ik leefde nog steeds in zijn regels.”

Experts

Hoe mijn roze wolk eerder een grijze mist bleek

Experts

Het dubbele gevoel van december

WhatsApp
Facebook
X
LinkedIn
Email