Snap
  • eten
  • koken
  • kinderen
  • kokenmetkinderen
  • Kookspel
  • gezondeten

En zo ontstond er een traditie

Het Kookspel

"Eet eens door!"

"Nog 2 hapjes en dan ben je klaar!"

"Als je niet je bord leeg eet, dan krijg je ook geen toetje! "

Herken jij dit? Ben jij een moeder die dit regelmatig zegt tegen haar kinderen?

Ik ben allergisch voor bovenstaande zinnen en gebruik ze zelf nooit! Mijn kinderen mogen zelf weten of ze eten en hoeveel ze eten. Nu denk je vast dat het bij ons thuis een ongeorganiseerde chaos is.

Deze voel je vast niet aankomen, maar dat is het dus niet!

Ik ben Lay, moeder van 3 meisjes (2 pubers en een kleuter), vrouw van Wouter en bedenker van het Kookspel.

Waarom een Kookspel? Omdat eten geen strijd hoeft te zijn!

Ik ga jullie meenemen in alles wat te maken heeft met koken, eten en kinderen.

Met 3 meiden in huis gebeurt er altijd wel iets en speelt eten een grote rol.

Ik neem jullie mee naar het jaar 2020. Niet uiteten, beperkte familiebezoekjes, niet even ergens borrelen of op vakantie. Ja, dat jaar!

Het heeft ons gezin ook leuke dingen oplevert, namelijk een nieuwe traditie. Een wekelijkse traditie zelfs.

Ik hield altijd al van koken en ik mocht vroeger mijn moeder (of vader) vaak helpen in de keuken. Of ze mij echt dingen leerde over eten of kooktechnieken, dat weet ik niet meer. Maar mijn interesse was in ieder geval gewekt. Zo ook bij mijn broer en zusje, want beide zijn zij later chef-kok geworden. Ik niet, ik wilde niet in de horeca werken wanneer iedereen vrij was en kijken vanuit de keuken naar gezinnen die samen genoten van een gezellige avond.

Toen ik zelf kinderen kreeg, ben ik al vrij vroeg met ze gaan koken. De oudste was ongeveer 2 jaar, echt koken kon ze natuurlijk niet maar de keukenmachine aanzetten of een sausje roeren ging haar prima af. Inmiddels zijn de meiden 15, 12 en 5 jaar en al behoorlijke (zelfstandige) koks!

Maar terug naar 2020. Geen buiten de deur etentjes, vakantie of borrels, dus we maakten er thuis iets leuks van. Wij prikten een vaste dag per week om samen te gaan koken. Even kwam er wat weerstand van de oudste want op je telefoon TikTokken is natuurlijk veel leuker (tenminste dat dacht zij toen).

Een aantal dagen van tevoren mochten alle meiden op een briefje een land invullen. Alle briefjes gingen in een potje en elke week trokken we er een land uit. Het eerste land dat wij trokken was Mexico, heerlijk! Daar konden we wel iets mee.

De dagen erna brainstormde we over welke gerechten wij konden maken. De oudste meiden stuurde recepten in de groepsapp en zo bedachten wij met z’n alle het menu.

Op de dag zelf deed ik de boodschappen en doken we daarna de keuken in. De grote meiden maakten hun eigen gerecht en de kleinste dame deed vooral de leukste klusjes. Daarna volgde een heerlijke avond vol met lekkere Mexicaanse gerechtjes.

En zo ontstond onze nieuwe traditie.

Hoe dit verder gaat, lees je in mijn volgende blog. 


Instagram: @het_kookspel


Wil jij mom influencer worden bij Mamaplaats? Maak hier je account aan! ❤️

1 jaar geleden

Oeh ik lees graag mee!

1 jaar geleden

Leuk!

1 jaar geleden

Toffe blog 🤩

1 jaar geleden

Dank je!

1 jaar geleden

Zo leuk!!

1 jaar geleden

Dank je!