Snap
  • Voeding
  • eten
  • recept
  • Vegan
  • kleintjesmethode

BLW-Recept: Erwten fusili met avocado-pesto saus

lekker voor jou én voor je kindje

Vanaf het moment dat Nyjah 6 maanden is ben ik groot fan van baby led weaning - wat er vooral op neer komt dat je kindje aan een aantal 'eisen' moet voldoen en dan kan deze lekker met de pot mee eten. Uiteraard pas je dingen aan: snijd dingen in de juiste maat om stikken te voorkomen en let er op dat er geen zout in zit. 

Snap
Inspiratie voor dit recept

Ik ben gek op lekker koken en eten, het is niet voor niks dat ik besloot een koksopleiding te doen en van mijn passie mijn werk te maken. Nu ik een SAHM ben (mét een business on the side) is Nyjah de enige voor wie ik écht kook. Mijn partner eet niet plantaardig, dus voor Nyjah kan ik me uitsloven. 

Dit recept is geïnspireerd door een vegan gast die eens in een restaurant kwam waar ik werkte. Onverwachts, zonder reservering. Wilde graag "de risotto maar dan vegan" - toen ontstond deze saus van avocado en een snelle basilicum. Nu alleen met pasta en nog gebakken champignons. Nyjah is fan, ik ben fan. Voor mezelf gooi ik er wat rode peper vlokken nog bij én zout. 

Ingrediënten voor 3 à 4 personen250gr groene erwten fusili2 rijpe avocado's1 bosje basilicum1 eetlepel zonnebloempitten1 eetlepel lijnzaadolie1 eetlepel citroensap½ eetlepel rasp van een citroen400 gram champignons, in plakjes2 tenen knoflook, geperst1 ui, fijngesneden1 eetlepel plantaardige boter

Voor de volwassenen (extra smaak)

rode peper vlokken/verse fijngehakte rode peper(gerookt) zeezoutzwarte peperBereidingswijzeKook de erwtenfusili volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet het aan de kant.Smelt de plantaardige boter in een grote pan en fruit de ui en knoflook hier in aan. Wanneer dit lekker geurt voeg je champignons toe. Bak de champignons goudbruin op middelhoog vuur. Doe de basilicum, zonnebloempitten, lijnzaadolie, citroensap en citroenrasp in een keukenmachine en maal fijn.Voeg de rijpe avocado's toe en pureer tot een gladde saus is ontstaan. Wanneer de saus te dik is, kun je extra vocht toevoegen (naar keus: wat meer olie of citroensap, al kun je ook verdunnen met wat water). Roer de saus door de gekookte fusili. Verdeel over de borden, breng de borden voor volwassenen naar wens op smaak met de rode peper/zwarte peper/(gerookt) zeezout en serveer met de gebakken champignons. 

Variatietips

Vervang de basilicum door wat verse munt en voeg erwtjes en vegan feta toe aan de avocado saus.Serveer de fusili met edelgistvlokken (te krijgen bij o.a. Kruidvat) - dit geeft een hartige/kazige smaak aan het geheel. Meer proteïne nodig? Bak plantaardige kipstukcjes goudbruin in wat olie/boter en roer dit, met de saus, door de fusili.Liever geen vleesvervangers? Neem een blik witte bonen, spoel deze grondig af en pureer dit, met extra vocht, samen met de avocado door de saus.