Snap
  • Vakantie dagje weg
  • #vakantie
  • #jongensmama
  • #kamperen
  • #vakantiemetkinderen

Voor het eerst samen met vier kids op vakantie!

Waar we vorig jaar nog versterking meehadden van mijn zusje en zwager en waar we twee jaar eerder zonder Ties en Stef op vakantie gingen, gingen we dit jaar voor het eerst als gezin van zes op vakantie!

Eerlijk is eerlijk, ik zag er best tegen op! Naar de camping met vouwwagen en vier kids. We doen het thuis ook samen maar toch is dat op de camping anders. Al vanaf het moment dat we in de auto stapten hadden Jesse en Noud maar 1 doel “zo snel mogelijk in het zwembad zien te komen”. Manlief zet de vouwwagen altijd op en ik vertrek met de vier jongens zodat hij dat in alle rust kan doen zonder dat iemand hem voor de voeten loopt. 

De heenreis verliep soepel, kids waren blij en deden het super goed! Eenmaal op onze plaats nam ik de kids mee op pad. We waren nog maar net het straatje uit en het water kwam met bakken uit de hemel! We beloofden elkaar 3 jaar geleden al meerdere malen nooit maar dan ook nooit meer in Nederland op zomervakantie te gaan. Maargoed een tweeling en Corona tussendoor maakt dat we ons niet aan die belofte hebben gehouden. Maar.... na regen komt zonneschijn toch? En inderdaad, die zonneschijn kwam! 

Tijdens de vakantie merkten we dat we onze verwachtingen een beetje moesten bijstellen. Je weet dat wanneer je met kinderen op vakantie gaat je altijd aan staat en pas op je kont kunt zitten als ze slapen. Toch hadden we bedacht dat vooral de jongste twee mannen lekker zouden gaan spelen bij het speeltuintje op ons veld. Dat deden ze ook wel maar alleen met mij aan hun zijde. Dat resulteerde dus in koffie drinken op de glijbaan. Het frustreerde ons de eerste dagen dat ze niet even zelf gingen spelen maar toen ik zelf de rust vond en accepteerde dat het nu even zo was ging het makkelijker! Eenmaal gewend gingen ze namelijk wel gewoon lekker zelf spelen! 

Mensen die ik vertel dat we gekampeerd hebben met onze kids verklaren ons voor gek! En eerlijk is eerlijk het was ook niet alleen maar rozengeur en maneschijn maar over het algemeen was het een heerlijke vakantie! We zijn zelfs 3, ja 3x met z’n zessen uit eten geweest zonder drama’s! Manlief en ik keken elkaar vol trots aan en kwamen tot de conclusie dat we een goed team zijn met vier geweldige jongens! 

Wat we merkten tijdens deze vakantie was dat Ties & Stef alle aandacht opeisten. We dachten daardoor even terug aan Italië 2 jaar geleden. Het was een van de moeilijkste beslissingen die ik ooit heb gemaakt om Ties & Stef thuis te laten maar ook direct een van de beste keuzes die ik ooit gemaakt heb! Het was fijn, alle aandacht was voor Jesse en Noud en we genoten intens. Het gemis was er natuurlijk ook maar door de stralende koppies van Jesse en Noud wisten we dat we de beste keuze hadden gemaakt. We hebben dan ook samen afgesproken dat we niet alleen een “Jesse en Noud zijn de baas dag” inlassen maar ook een keer een weekend met hun samen op pad gaan! 

Als broers van een tweeling moet je nou eenmaal best veel incasseren. En dat doen onze jongens geweldig maar we gunnen het hun ook om even onze volle aandacht te krijgen en we gunnen het onszelf om even iets vrijer te zijn! 

Kortom om heerlijke vakantie met veel fijne geniet momenten en nieuwe inzichten! 

Zijn jullie ooit zonder kids op vakantie geweest? 

3 jaar geleden

En toch! Ondanks het slechte weer hebben de kinderen echt altijd een leuke vakantie gehad! Ze vermaakten zich eindelijk altijd wel... (beter dan thuis haha) wat wij als ouders vooral hebben moeten leren was om er echt onze eigen vakantie van te maken, en geen slechte rip-off van een vakantie van vroeger 'toen ik met m'n ouders op vakantie ging' of van familie of vrienden... Inderdaad ook verwachtingen bijstellen. En volgend jaar? Gewoon weer Limburg, er is nog genoeg 'te doen'. Op de camping en daar buiten 😁

3 jaar geleden

Wat een pech dan hè! Wij gingen vroeger ook altijd in Nederland en voor m’n gevoel altijd leuke en droge vakanties. Afgelopen jaren bij ons ook steeds draaama! Volgend jaar hopelijk weer Italië! En die thermoskan is een goeie tip😉

3 jaar geleden

Wij hebben zo'n 4x in Drenthe gekampeerd (mijn man en ik met kinderen) met de caravan. Veel pech gehad qua weer. Dat het de hele zomer heet en droog was en de week dat we op de camping waren alleen maar kil en regen. Dat. (Terwijl ikzelf jaren super weer had toen ik nog met m'n ouders op vakantie ging!). M'n man had het kamperen opgegeven, eigenlijk het hele op vakantie zijn. Dit jaar toch de stoute schoenen aan getrokken en met allen op vakantie naar Limburg. En dat was ein-de-lijk een succes!! (By the way: zelf nam ik toen de anderen klein waren (2-4-6) een thermoskan koffie mee naar het speeltuintje. En boek mee. Dan daar maar lekker lezen. Dit jaar had ik de jongste meest bij de caravan en de anderen (10-8-6) gingen hun eigen gang)