Snap
  • lerenfietsen
  • budgetproof
  • gratisuitjes
  • PeuterAvonturen
  • spelen

Tijd voor avontuur: de verkeerstuin

Een leuke stop vol leerzame avonturen voor je kleintje

Soms ontstaan de leukste uitjes onverwacht. Zo ging het bij ons toen we naar Amersfoort moesten voor een boodschap. Ik zat niet lekker in mijn vel en voelde me gespannen, wat bij mij vaak kan leiden tot paniekaanvallen. Een uitstapje naar de Verkeerstuin stond dus niet echt hoog op mijn planning. Maar omdat we toch in de buurt waren, besloten we het erop te wagen. En achteraf bleek het een geweldige keuze!

De Verkeerstuin in Amersfoort is een fantastische plek waar kinderen op een speelse manier het verkeer kunnen ontdekken. Binnen en buiten zijn er banen met verkeerslichten, rotondes en parkeervakken. Er zijn voertuigen voor kinderen van alle leeftijden: loopfietsen, driewielers, steppen, tractors en vooral heel veel skelters. Wat ik extra leuk vond, is dat er ook skelters zijn waar je samen met je kind op kunt rijden. Zo kun je als ouder actief meedoen!

Snap

Bij aankomst was Tennessee meteen onder de indruk van alle voertuigen. Maar in plaats van meteen de baan op te gaan, besloot ze eerst rustig bij de speeltoestellen te kijken. Ze moest even wennen en observeerde de andere kinderen. Dit gaf haar de tijd om op haar gemak te raken en te begrijpen wat de bedoeling was. Langzaam maar zeker wilde ze ook de baan op.
Tennessee is een echte ontdekkingsreiziger en wilde elk voertuig uiteindelijk uitproberen. Ze begon met de driewielers, stapte over naar de skelters, maar keerde uiteindelijk terug naar haar vertrouwde loopfiets. Dat gaf haar het meeste vertrouwen, en voor ik het wist, racete ze met een grote glimlach over de baan.

Een van de hoogtepunten van de middag was toen we samen op een skelter stapten. Het was ontzettend leuk om samen met Tennessee over de baan te rijden. Voor haar was het puur plezier, en voor mij een welkome afleiding van mijn spanning. Het was fijn om zo’n moment samen te delen en te zien hoe ze genoot van het rijden.

Wat voor mij echt hielp, was heel overzichtelijk was en dat het niet al te druk was. Hierdoor voelde ik me minder angstig en kon ik meer ontspannen. Er was genoeg ruimte om rustig te zitten en toe te kijken, maar ook de vrijheid om zelf mee te doen zonder het gevoel te hebben dat het te overweldigend werd. Alles verliep soepel, zonder ongelukken, en dat zorgde ervoor dat we volop konden genieten.
Tennessee had het zo naar haar zin dat ze nu al vraagt wanneer we teruggaan. Voor ons is het duidelijk: als we weer in de buurt van Amersfoort zijn, staat de Verkeerstuin hoog op de lijst!

Heb jij de Verkeerstuin al eens bezocht, of ken je een andere leuke plek voor kinderen? Laat het me weten in de reacties! 

En volg ons op de socials voor meer tips en inspiratie voor leuke uitjes met kinderen.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Tenny's Mama?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.