Snap
  • Vakantie dagje weg
  • vakantie
  • zomer
  • curaçao
  • bijna1
  • verrereis

2 weken Curaçao

Onze eerste vakantie met onze zoon van 9 maanden

Daar waar ik mijn vorige blog eindigde met een grote kakkerlak bijna in mijn bed, wil ik met deze blog een kijkje geven in onze vakantie op curaçao. Stiekem gewoon omdat ik het zelf leuk vind om dit later ook weer terug te lezen. 

We boeken voor onze reis een all inclusive hotel. We doen dit normaal nooit maar gezien we nu voorspellen vaker op ons verblijf te zijn, lijkt het ons verstandig. Wat hebben we genoten van de uitgebreide ontbijtjes, onbeperkt frituursnacks aan het zwembad en als we daar al niet genoeg van op hebben, hebben we het er zeker wel uitgedronken. Heerlijk zo'n cocktailtje aan het zwembad. Hallo extra kilo's🤣 En nee, we zijn niet heel de vakantie dronken met een kind op pad, voor wie zich dit nu afvraagt. We wisselen dit all inclusive concept af en toe ook af met een lekker restaurantje buiten 't hotel, iets wat ik toch ook een must vind op vakantie. 

In de ochtenden gaan we met zijn zessen op pad en bezoeken we verschillende plekken. Van struisvogelpark tot Sheta Boka, van zee aquarium tot snorkelen met schildpadden, van wandeling door Willemstad tot zandhappen met Mason op 't strand. De reistijden naar alle plekken zijn ideaal, precies lang genoeg zodat Mason ook even kan dutten. Mason vind 't strand warm en vooral het zand erg lekker, voor mij eerlijk gezegd dus niet zo ontspannend als het pierenbadje bij ons hotel. 

In de middag ga ik dus ook liever elke keer lekker zwemmen met Mason in ons hotel en daarna, terwijl wij voor de deur in 't zonnetje aan 't zwembad liggen, kan Mason een dutje doen op de kamer. Babyfoon mee, zodat we hem zeker horen en kunnen zien. Onze kamer is op de begane grond, wat ik zelf erg prettig vind. 

Ik verbrand direct de eerste dag al, aan 't zwembad. Hoi kreeftie! Wow die zon in Curaçao! En dat met factor 30, hoe dan? Oppassen geblazen! Na 2 dagen kwam ik erachter dat ik per ongeluk een zonnebrand heb gesmeerd zonder factor. Uh oke vandaar dus verbrand. Oeps, verkeerde meegenomen geloof ik? 🤣

In de avonden is Mason al snel erg moe, mede door het tijdsverschil en de hitte. Late avondjes hebben we niet vaak maar eerlijk is eerlijk? Hoe fijn is het om zelf ook lekker op tijd je bed in te duiken? De eerste week is Mason midden in de nacht wakker door het tijdsverschil en ook wij zijn hierdoor niet mega energiek in de avonden. Mike en ik vragen onszelf dan ook wel af waarom we eigenlijk voor zo'n ver land hebben gekozen als eerste vakantie. Is dit het wel echt waard? Heel dat wennen aan de temperatuur en het tijdsverschil. Gelukkig zien we Mason regelmatig ook echt genieten en hebben we ook een fijne tijd met onze vrienden. Hij geniet zo van het zwembad en kijkt met veel plezier naar zijn vriendinnetje Lynn. 

Even rustig aan op vakantie en niet van hot naar her, eigenlijk ook niet verkeerd. We kijken met een fijn gevoel terug op de vakantie, maar besluiten ook om volgend jaar toch een stukkie dichterbij op vakantie te gaan. Ieder kind is anders, de een kan makkelijker wennen dan de ander. Wellicht ligt het wennen voor Mason ook wel aan de vier tanden die tegelijk door komen of zit het aangekondigde sprongetje hem soms wat in de weg. 

Na 2 weken curaçao hebben we een groot deel van het eiland gezien en zijn we klaar om richting huis te gaan. Maar dit kan natuurlijk niet voordat we nog een aparte wending krijgen aan de vakantie. Na 4 uur op het vliegveld in de rij te staan, krijgen we te horen dat wegens een technische storing onze vlucht met 27 uur is vertraagd. WAT? EN NU DAN? We krijgen een hotel toegewezen en na een hoop gedoe krijgen we een kamer. Mason ligt die avond pas om 23.30 in zijn bed en in plaats van op zaterdag thuiskomen, verplaatste dit automatisch naar de zondagmiddag. Achja, we maken er nog maar wat van! Lekker weer een dagje verplicht genieten van 't heerlijke weer, elkaar en lekker eten. 

Wat ik nog een grote plus vind aan deze reis, is de verbinding die ontstaat met de mensen in het hotel. Als je met kids op vakantie bent, ontmoet je snel andere ouders met kinderen, of mensen die kindjes leuk vinden. Ik vind het zo bijzonder hoe je dan snel een binding met elkaar hebt. Leuk om zo op reis ook weer andere toffe mensen te ontmoeten. Ik heb dit in all inclusive hotels niet eerder zo meegemaakt, voor mijn gevoel waren mensen destijds wat meer op zichzelf gefocust. 

Na de 27 uur vertraging eindelijk het vliegtuig weer in. Naast ons wordt een extra stoel vrijgemaakt en dankzij deze actie slaapt Mason op de terugweg wel.. HEEL FIJN! 

Eenmaal thuis, tja.. Wat zullen we erover zeggen?  Opnieuw wennen aan het tijdsverschil, meteen weer aan het werk en verlangend naar de volgende vakantie.. Waar zal die toch heen gaan... 

Jullie nog leuke vakantie tips voor volgend jaar? 

Wil je deel 1 van de vakantie lezen? Klik hier!