Snap
  • zwembad
  • buitenzwembad
  • zwemmen
  • uitjes
  • vakantie

10x de leukste zwembaden met buitenbad

Te vinden door heel Nederland!

Staan er warme zomerdagen voor de deur? Dan is het natuurlijk heerlijk om naar een buitenzwembad te gaan. Gelukkig kent Nederland een heleboel zwembaden mét buitenbad. Ken je deze al? 

1. Tikibad Duinrell

Een van de bekendste zwembaden van ons land: het Tikibad van het pretpark Duinrell. Kinderen die van spanning en sensatie houden, zijn hier aan het juiste adres vanwege de glijbanen. Maar je vindt er ook een ligweide met hangmatten, een peuterbad en een waterspeelhuis voor de kleintjes. 

2. Zwembad Stelleplas

Dit buitenzwembad vind je in Zuid-Beveland in Zeeland. Er is een recreatiebad, een wedstrijdbad, een pierenbadje voor de kleintjes, een ligweide, verschillende horeca en een glijbaan van 70 meter lang!

3. Bosbad Appelscha

Dit bad vind je in het Friese Appelscha. Het bosbad bevat meerdere glijbanen en duikplanken. Er zijn kleine peuterspeelbaden met speeltoestellen en glijbanen voor de kleintjes en je kunt er ook spelen dankzij de trampolines en springkussens. 

4. Zwembad De Waterdam

In Volendam vind je De Waterdam met een 50 meterbad en een groot familiebad met een glijbaan en twee ondiepe badjes voor de kleintjes. Ook hier kan flink gespeeld worden dankzij speeltoestellen, voetbaldoelen en een water- en zandspeelplaats bij de ligweide. 

5. Waterspeelpark Splesj

In Noord-Brabant vind je Waterspeelpark Splesj. Het is enorm! Je vindt er zeven glijbanen, een spray-park van 900 m² én de 100 meter lange Wild Water River Ride. Voor de kleintjes is er Turtle Island. Een eilandje met met palmbomen, een aangespoeld piratenschip, spuitkanonnen, watervallen en glijbanen.

6. Zwembad De Windas

Bij zwembad de Windas in de buurt van Rotterdam kun je heerlijk vertoeven tijdens de warme zomerdagen. Spring in het fijne familiebad, zon op de ligweide of neem een duik van de duikplank! 

7. Bosbad Noord-Sleen

In Drenthe kun je in Bosbad Noord-Sleen terecht. Je vindt hier een groot openluchtzwembad, een glijbaan van 32 meter, een peuterspeelbad met een eigen glijbaan, een speel- en ligweide en diverse horeca. 

8. Boschbad Apeldoorn

In de Veluwse bossen bij Apeldoorn vind je dit Boschbad met een wedstrijdbad, een recreatiebad en een peuterspeelbad. Er is een waterspeeltuin, er zijn springkussens en zelfs een midgetgolfbaan!

9. Swimfun

In het Friese Joure vind je Swimfun. Daar waan je je gegarandeerd in tropische sferen. Kies voor de spannende wildwaterbaan of ga lekker relaxen in een van de whirlpools!

10. Het Mirandabad

In Amsterdam vind je het Mirandabad. Het buitencomplex heeft een kinderbad met snelle glijbaan en er is een groot spraypark met onder andere een heus piratenschip. Ook is er een ligweide met voetbalveld! 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mamaplaats?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.