Snap

Jelka van Houten en Henry van Loon gaan hun kind genderneutraal opvoeden

Dat verklapte de zwangere actrice maandag voor de camera van Shownieuws.

Jelka van Houten en Henry van Loon gaan hun kind genderneutraal opvoeden, dat verklapte de zwangere actrice maandag voor de camera van Shownieuws.

Tijdens het interview met Shownieuws kreeg Jelka van Houten een blauw en eenroze rompertje als verrassing. Daarop reageerde de actrice: "Nou, sowieso, het maakt niet eens uit wat het wordt, want genderneutraal wordt het sowieso." Het was ook een thema in de voorstelling De verleiders Female. Van Houten: "Ik heb een hele voorstelling gemaakt, dus we gaan enorm genderneutraal opvoeden."

De actrice en komiek, die sinds 2018 samen zijn, maakten in juni bekend hun eerste kindje samen te verwachten, Jelka heeft overigens twee kinderen met haar ex-man. 

Bron: De Telegraaf

3 jaar geleden

Ieder vanuit het eigen gevoel en voorkeur idd,,👍🏻 het is persoonlijk gedrag vanuit de persoon. Volgens mij zijn wij ouders er altijd nog heel goed in om de kinderen in de bekende vakjes te drukken... 😓 Of er er bekend stempel op drukken

3 jaar geleden

Goh, ik wilde mijn oudste dochter ook niet persé in een vakje of stereotype stoppen, maar ze blijkt een echt ‘meisje meisje’ te zijn die zot is van roze en alle typische meisjesinteresses. Ik mis zelfs soms dat ze mijn eerder typische jongensinteresses niet deelt, maar daar kan ik gelukkig wel mee terecht bij mijn jongste dochter (die duidelijk een meisje is maar iets meer gemengde interesses heeft dan de oudste). Dat vond ik wel een eye opener: zelfs als je ze geen meisjesgedrag of meisjesspeelgoed oplegt gaan ze daar vaak zelf voor kiezen. Gender zit ergens toch dieper ingebakken dan wat we hen bewust proberen aanleren.

3 jaar geleden

En wat houdt dat precies in dan...? Mijn zoon speelt ook met poppen en krijgt nagellak als hij dat wilt...?

3 jaar geleden

😨