Snap
  • Nieuws
  • onzekerheid
  • internet
  • opmerkingen
  • socialmedia
  • Stomme

Internetheldjes..

Applaus voor iedereen die het normaal lijkt te vinden om iedereen op social media belachelijk te maken.

De laatste tijd denk ik er steeds vaker over na om Facebook te verwijderen. Je kiest er natuurlijk op Facebook niet helemaal zelf voor wat je ziet en wat er in je nieuwsoverzicht voorbij komt. Ik schreef een paar weken geleden al is een blog over de moedermaffia: https://www.mamaplaats.nl/profiel/mijn-posts/blog/208998

Maar vandaag wil ik het graag hebben over internetheldjes.

Ik kan er namelijk met mijn kop niet bij dat mensen het maar normaal vinden iemand op Facebook compleet aan de schandpaal te hangen en alles maar te zeggen zonder enige schaamte.

Van de week kwam er toevallig een bericht voorbij over de zwangere Jaimie Vaes. De vriendin van Lil’Kleine. Zij vertelde in een interview over haar onzekerheden tijdens haar zwangerschap. Ze maakte zich namelijk zorgen over haar uiterlijk en over of haar babydaddy haar nog wel aantrekkelijk vind etc. Er werden reacties geplaatst zoals: 

- zie afbeeldingen onderaan de blog.

Etc. Etc. Hoewel ik weet dat zulke reacties me irriteren en dat ik er eigenlijk gewoon keihard langs moet scrollen kon ik het nu niet laten om te reageren. Want... wat ik me nu oprecht afvraag is; “wat zou er gebeuren als je op straat tegen iemand met botox, fillers, nep borsten, een in jouw ogen ‘lelijk’ persoon zulke uitspraken zou doen?”. Waarom zeg je zoiets wél op Facebook, maar 99.9% van die personen niet in real life. Juist. Omdat het kwetsend, schadelijk en pijnlijk kan zijn. Mensen plegen gewoon zelfmoord door dit soort pesterijen.

Dit is 1 voorbeeld, maar ga maar is voor de ‘grap’ onder een willekeurig onderwerp met veel reacties de reacties lezen. 90% is negatief én loopt elkaar compleet af te zeiken. Ik vind het niet normaal en irriteer me er mateloos aan.

Gelukkig krijg ik zelf niet vaak nare reacties. Maar dat komt ook omdat ik niet bekend ben. Wel heb ik het ervaren toen Roy en ik met onze bakkes op een NS reclame filmpje kwamen. De NS heeft natuurlijk een groot netwerk en dus ook veel internetheldjes. Het filmpje ging over onze reis naar de negenmaandenbeurs. Weinig om je druk over te maken zou je zeggen. Niks is minder waar. Mensen gunde ons geen ‘wereld vervuilers’ maar vonden dat we gewoon maar jong moesten zijn en nog meer kwetsende dingen. Dit was 1 keer. Zo iemand als Jaimie Vaes krijgt dit dagelijks te horen. Het lijkt mij verschrikkelijk. Dus in het kader van #doeslief. DOE OOK IS LIEF.

https://www.facebook.com/nederlandsespoorwegen/videos/2059710564059099?s=100000116432992&v=e&sfns=xmwa

Verbeter de wereld en begin bij jezelf.

We zijn allemaal mensen. Gedraag je dan ook zo.

Liefs van Anne. 

Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap