Snap

Ontmoet onze nieuwe Mamaplaats-influencer: JILL!

Ik ben geen moeder, mág ik dan wel columns schrijven voor Mamaplaats?

In mijn echte leven is niet alles opgepimpt met glitter en glans

Lieve Mamaplaats-lezeressen,

Even voorstellen! Ik ben Jill. In de eerste plaats ben ik illustratrice en schrijfster, en daarnaast ook trotse eigenaar van mijn eigen kindermerk Jills Originals.

Maar de kans is groter dat je me kent via mijn tv-programma ‘Jill’ en mijn teken- en knutselboeken, waarin ik alweer 9 jaar (time flies!) knutsel-, teken- en baktips geef.

Toen ik door Laura, de hoofdredactrice van Mamaplaats, gevraagd werd columns te schrijven was mijn eerste reactie: "Ik ben geen moeder, mág ik dan wel columns schrijven voor Mamaplaats? En nog belangrijker, zitten mensen hier eigenlijk wel op te wachten?". Alsnog borrelde er wel iets: het is per slot mijn missie om creativiteit te stimuleren onder kinderen en moeders de handvatten te geven hen hierbij te helpen.

Niet alleen omdat creatief bezig zijn een goede afleiding is en het kinderen (en ook volwassenen) kan helpen even het hoofd uit te zetten in deze drukke tijd. Maar omdat ik geloof dat creatief denken een skill is die je verder kan helpen, welke richting je later ook uitgaat. En welk platform past dan beter dan een plek waar moeders elkaar vinden zoals hier op Mamaplaats?

Ik geef toe: ik vind het spannend. Ik ben 31, heb nog geen ervaring als het gaat om het opvoeden van kinderen en het laatste wat ik wil is moeders vertellen ‘hoe ze het moeten doen.’ Want laten we een ding voorop stellen: moms, you ROCK.

Vol ontzag kijk ik naar mijn beste vriendin die haar werk combineert met drie kinderen, tot laat in de avond meetings voorbereidt en alsnog op mijn verjaardag verschijnt. En dan tussendoor óók nog de gymtasjes klaar heeft hangen voor de volgende dag. Hoe jullie moeders die eindeloze to-do lijst altijd voor elkaar krijgen is me een raadsel. Ik haal het nog niet eens mijn haar op tijd te wassen voor een event waardoor ik regelmatig met óf te droog óf te vet haar verschijn.

Maar dit alles terzijde, welkom bij mijn eerste column. Kleine disclaimer, in mijn echte leven is niet alles opgepimpt met glitter en glans, ontbijt ik niet met cupcakes en mijn make-up zit ook nooit zo flawless als op tv. Maar ik deel graag mijn creatieve visie, tips en tricks om vrijheid toe te voegen aan jullie leven. Want bij creativiteit denken de meesten misschien alleen aan penselen en verf: voor mij is het veel meer. Het is een manier van kijken, voelen en zien. En dat wil ik de komende tijd, naast persoonlijke verhalen, graag met jullie delen.

Liefs, Jill

Zo maak je kans op de DIY-box

P.s. om te vieren dat mijn eerste column online staat geef ik 5 DIY-boxen weg, waar alles in zit om je eigen dagboek te maken.

Laat me hieronder weten met wie jij het dagboek zou willen maken! 

Snap

Alles wat je nodig hebt om je eigen dagboek te maken zit in deze box.

Snap
3 maanden geleden

Met mijn lieve knutsel prinses Lieke. Van jongs af aan knutselt ze tot ze er bij neer valt. Zo’n DIY-box zal ze geweldig vinden. 💖

3 maanden geleden

Voor mijn dochter Fleur, ze wordt bijna 9 en is stapelgek op knutselen! Lijkt me heerlijk om samen met haar haar eerste dagboek in elkaar te knutselen 🥰

3 maanden geleden

Voor mijn dochter Fleur, ze wordt bijna 9 en is stapelgek op knutselen! Lijkt me heerlijk om samen met haar haar eerste dagboek in elkaar te knutselen 🥰

3 maanden geleden

Oh wat leuk! Ik doe graag mee voor mijn dochter van 11. Ze houdt van tekenen en schrijven en kijkt graag naar je ❤️

3 maanden geleden

Nu ben ik niet meer anoniem als het goed is