Snap
  • Mama
  • #peuterbrein
  • #praten
  • #kanhetwelmaarwilhetniet
  • #vermoeiend

Waarom praat hij nog niet?

Bijna 3 en nog steeds praat hij slecht.
5 jaar geleden

Onze zoon praatte met 2,5 jaar nog niet. Toen hij 3 jaar was Gestart op een mkd en binnen 4 maand begon hij te praten. Volgende maand wordt hij 4 jaar en hij gaat naar naar de basisschool. Hij praat nu voluit. Zinsopbouw is nog niet altijd goed, maar dat kan ook niet als je 10 maand geleden nog geen woord zei. Ik zou zeggen.. volg je gevoel. En je kunt altijd actie ondernemen, mocht er niks aan de hand zijn, weet je dat ook! Suc6 met de "zoektocht". Ik weet hoe onzeker je kunt zijn.. .

5 jaar geleden

Ons zoontje word in januari 3 en praat ook weinig. Sinds bijna een half jaar logopedie. (1 of 2 keer per week). Verder een Vve verklaring voor op het kinderdagverblijf (2x per week). Hij begrijpt alles maar het komt er niet uit, of fluisterend. Beginnen nu naar bijna 6 maanden wel vooruitgang te merken. Binnenkort komt wel iemand van Kentalis hem observeren op het kinderdagverblijf. Motorisch loopt hij wel voor op zijn leeftijd.

5 jaar geleden

Ik zou idd even met de leidsters overleggen wat zij er van vinden? Eventueel zou een observant van Auris of van een andere organisatie (slecht horende en Tos kindjes) in jouw buurt hem observeren. Dit gebeurd gewoon op de peutergroep. Onze dochter heeft Tos. Daarbij is taalbegrip voldoende, maar ze heeft moeite met productie. Ze gaat nu ook naar speciale school voor normale kinderen met tos of slechthorend. 1 tip. Wacht niet te lang, want onderzoeken vergen veel tijd. Uiteindelijk krijg je wel antwoorden of logopedie genoeg is of speciale peutergroep met logopedist.

5 jaar geleden

Onze oudste zoon liep ( loopt) ook achter qua spraak, hier heeft logopedie erg geholpen. Gelukkig vond hij het ook erg leuk om er heen te gaan. Voor nu maakt ie wel steeds grote sprongen maar praat nog steeds niet zoals de meeste van zijn leeftijd genoten maar wel vele malen beter. Merk nu ook echt het grote verschil mijn jongste van nog geen twee klets al zoveel meet dan hij deed.