Snap
  • Mama
  • Gezond

Vergoeding alternatieve geneeswijzen

Hoe zit het eigenlijk met de vergoeding voor consulten of behandelingen van alternatief genezers of therapeuten? Lees het hier!

Alternatieve geneeswijzen en zwanger worden

Alternatieve geneeswijzen kunnen helpen bij het vervullen van een kinderwens. Maar hoe dan?

Er is bijvoorbeeld acupunctuur, hierbij worden fijne naaldjes in je lichaam aangebracht op speciale punten in je lichaam. Het doel hiervan is, om blokkades in je lichaam op te heffen, zodat de energie weer vlot door je lichaam kan stromen. In de acupunctuur wordt er vanuit gegaan dat de onvruchtbaarheid wordt veroorzaakt door een verminderde energiedoorstroming van de lever en de nieren. Als je een lage nierenergie hebt, dan heb je vaak klachten als lage rugpijn, kou en een verminderde vruchtbaarheid. Acupunctuur kan ervoor zorgen dat de nierenergie verhoogd wordt en je gemakkelijker zwanger wordt.

Ook kan acupunctuur helpen bij zowel mannen als vrouwen met een verminderde vruchtbaarheid. Een onvervulde kinderwens kan leiden tot verdriet en stress. Hierdoor kunnen er weer blokkades in je lichaam optreden. Deze blokkades zorgen ervoor dat de energie niet meer goed door je lichaam stroomt. Je bent dan uit balans wat weer van invloed is op je vruchtbaarheid.

Homeopathie is een andere alternatieve geneeswijze. Het principe van homeopathie is het gelijke met het gelijke bestrijden. Dit betekent dat je een ziekte kan bestrijden met stoffen die symptomen van een ziekte geven. De homeopathie kijkt naar je lichaam en geest, dus ook naar je psychologische toestand, je levensverhaal, je sociale leefomgeving en eventuele erfelijke belasting. De behandeling wordt vaak helemaal op jou afgesteld.

Een homeopaat gaat onder meer op zoek naar je emotionele achtergrond. Als er ergens problemen zijn, dan zal hij deze proberen aan te pakken met homeopathische geneesmiddelen. Je lichaam en geest raken dan weer wat meer in balans. Je cyclus wordt weer regelmatiger en je lichaam zal veel meer open staan voor een eventuele zwangerschap.

Bij Osteopathie is het lichaam één geheel. Alles in je lichaam staat in verbinding met elkaar en kan elkaar ook weer beïnvloeden. Een osteopaat weet precies welke lichaamsweefsels er met elkaar in verbinding staan. Hierdoor kan hij de oorzaken van je klachten vinden. Het kan zelfs zo zijn dat de oorzaak van je klachten zich op een heel andere plek in je lichaam bevinden dan waar ze zich openbaren. Een osteopaat kan je lichaam weer in balans brengen. Als het niet lukt om zwanger te worden dan kan osteopathie hierbij helpen. Als jullie een kinderwens hebben en je zonder aanwijsbare reden maar niet zwanger wordt, dan is het een optie om langs te gaan bij een osteopaat.

Heb jij ervaring met alternatieve geneeswijzen en zwanger worden? Deel je ervaringen in een reactie!

9 jaar geleden

Ik vind het super. Heb hier vaker ervaring mee gehad en het heeft mij erg geholpen. Ik denk wel dat dit voor iedereen anders ligt. Bij de 1 werkt het bij de ander niet. Maarja zo is dat ook met behandelmethodes in het ziekenhuis :)

10 jaar geleden

Ik weet het niet zo met deze alternatieven. Echter zal dit toch wel helpen en ik ben bereid om het zeker eens uit te proberen!

9 jaar geleden

Ik weet niet zo of ik in deze alternatieven geloof..

9 jaar geleden

Ben heel benieuwd wat de reacties zijn van vrouwen die ervaring hebben bovenstaande alternatieven