Snap
  • Mama
  • Nieuws

Hi, dit ben ik, Sora

Mijn naam is Sora, ik ben 18 jaar oud en loop nu ongeveer twee maanden stage bij Mamaplaats.

Ik heb in de tussentijd al erg veel geleerd en wil graag kennis met jullie maken. Hieronder stel ik mezelf voor en kom je meer over mij te weten. Veel lees plezier!

1: Hoe ik bij Mamaplaats terecht ben gekomen

Voor mijn opleiding moest ik een stageplaats zoeken bij een bedrijf die aansluit bij mijn opleiding: medewerker marketing en communicatie. Omdat dit een hele brede opleiding is en je alle kanten op kunt had ik vrij veel keuze, en kon ik uit verschillende branches kiezen. Het leek mij erg leuk om stage te lopen bij een online platform. Na veel research op internet en hulp van school kwam ik uit bij Mamaplaats. En dit was precies waar ik naar zocht. 

Na mijn stageperiode heb ik nog een half jaar school. Wanneer ik mijn opleiding afgerond heb zou ik graag verder willen studeren. Wat, dat weet ik nog niet. Ik ben me langzamerhand aan het oriënteren voor de mogelijkheden.

2: Mijn vrijetijdsbesteding

In mijn vrije tijd ben ik graag met vriendinnen. Een drankje doen of sushi eten doen wij wekelijks. Nu we elkaar minder zien omdat we het allemaal druk hebben met stage, is het lastig om elkaar wekelijks te zien. Wanneer we elkaar dan weer wel zien, hebben we veel te vertellen. Vaak gaan de verhalen dan ook over wat we allemaal op stage beleven. Ook ben ik in mijn vrije tijd graag met mijn vriend of zus. Leuke dingen doen, of gewoon een filmavond op de bank.

3: Favo snack

Er zijn meer dingen die ik lekker vindt. Sushi kan ik vaak niet laten staan, maar dat is niet echt een snack. Ook ben ik helemaal weg van Indonesische snacks zoals Lemper of klepon. Ik heb een tijdje in een Indonesisch restaurant gewerkt, dan was het soms wel moeilijk om ze te laten liggen. Ik ben inmiddels wel al gestopt met dit baantje. Mijn vriend is Moluks, dus gelukkig zijn deze snacks op verjaardagen nog altijd aanwezig :).

4: Favo vakantiebestemming

Mijn favoriete vakantiebestemming is toch wel Spanje, en dan vooral het zuiden. Heerlijke zon, lekkere stranden, ik verlang er alweer naar hoor... Deze zomer ga ik op vakantie naar Amerika, dus misschien wordt dit wel mijn nieuwe favoriete vakantiebestemming!

5: Wat ik leuk vind aan Mamaplaats

Wat ik het leukst vindt van mijn taken bij Mamaplaats is toch wel contact hebben met moeders (to be). Mailen met moeders en vragen beantwoorden vind ik erg leuk. Hier leer ik namelijk zelf ook erg veel van. Ik moet soms dingen uitzoeken of vragen aan collega's om een antwoord te kunnen geven. Dan weet ik zelf ook meteen hoe iets zit. Ook vind het leuk om moeders te feliciteren wanneer zij een prijs hebben gewonnen. Later zie ik dan terug in een blog terug hoe blij ze zijn met het cadeautje die ik uitgezocht heb. Fotoserie's maken voor jullie is ook leuk om te doen. Dit zijn de artikelen met leuke, grappige of intieme plaatjes.

6: Wat ik geleerd heb van Mamaplaats

Wat ik op school geleerd heb, voer ik nu uit in de praktijk. Hierdoor zie je echt dat je aan sommige (saaie) lessen wel wat hebt. Maar door Mamaplaats heb ik dit allemaal onder de knie gekregen. Ik weet nu een beetje hoe een website in elkaar zit, waar je allemaal aan moet denken, en hoe belangrijk het is om je echt naar de doelgroep te richten. Ook leer ik hoe het er allemaal in het bedrijfsleven aan toe gaat. Communiceren en samenwerken is erg belangrijk. Maar ook heb je vaak met deadlines te maken, en moet je er dus echt voor zorgen dat je doorwerkt en dingen op tijd af hebt. Wat ik allemaal geleerd heb en nog ga leren kan ik in de toekomst zeker gebruiken! 

Ik hoop dat jullie mij nu iets beter kennen en mochten jullie nog vragen hebben dan beantwoord ik deze graag voor jullie.

Fijn (paas)weekend!

Lieve groetjes,
Sora

8 jaar geleden

Nog bedankt! Fijn dat je het leuk vindt om mijn mails te ontvangen! Oeeeh jaloers hoor.... Ik ga naar New York en New Orleans! Ben heel benieuwd!

8 jaar geleden

Fijn paas weekend Sora! Erg leuk om jou mails te ontvangen en leuk om te zien hoe je eruit ziet! Heerlijk sushi!! Vanavond nog gegeten;) Welk deel van Amerika ga je heen? Wij zijn in Zuid-Amerika geweest. Was echt heerlijk! Liefs ons!

8 jaar geleden

Fijn om te horen! Leuk!! Bedankt!

8 jaar geleden

Leuk om het e.e.a. van jou te lezen. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland. Ben er inmiddels al 4 jaar niet meer geweest! Favoriete eten heb ik niet echt. Ik vind bijna alles lekker :-) Jij ook fijne paasdagen!