Snap
  • slapen
  • spenen
  • tweeling

Het leed dat spenen heet

Mijn 4jarige tweeling slaapt nog met een speen

Ik heb het geprobeerd, heus echt waar. Ze zouden gaan stoppen met de speen, want wat een hekel had ik aan dat ding.

Een aftelkalender hadden ze, iedere dag een stickertje plakken of vakje inkleuren en dan aan het einde de speen weg. 


Met Pasen was het zover en hoe groot en stoer ze ook waren, eenmaal naar bed werd het toch te spannend. Maar, ze hielden ‘t vol. Ik sprak bemoedigende woorden tegen ze over hoe trots ik op ze was, dat ze al zo groot worden. Zong eindeloos liedjes en hield hun handjes vast tot ze sliepen. Na een paar dagen zou ‘t beter worden... Boy was i wrong.. 


Niet alleen stond er minimaal 1 van de 2 wel een keer midden in de nacht naast m’n bed, na 06.00u wakker worden was er ook niet meer bij. Dus na een week zonder speen waren we alle 3 doodmoe en giga chagrijnig. Met mijn handen in het haar, zoekend naar een klein beetje energie, maar te moe om te functioneren gaf ik het op. Exact een week na het inleveren van de speen trok ik ze weer uit de kast. 

En nu? Nu slapen we alle 3 weer de hele nacht door. En zijn ze zelfs een klein beetje aan het uitslapen. De vermoeidheid is weg, de gezelligheid terug. Voorlopig slapen ze nog lekker met een speen, dan slaap ik tenminste ook!

X

Leestip: medische molen: Is dit dan de reden dat hij ontroostbaar is?

1 jaar geleden

Hier zijn we over gegaan op de machouyou. Deze houden ze gewoon in hun mond kunnen ze dus niet op zuigen waardoor het niet schadelijk is voor het gebit. Helemaal trots is ze op haar grote meisjes tut 😊

1 jaar geleden

Mijn zoon gooide hem per ongeluk uit het raam in de dakgoot. We zeiden dat we niet zo’n lange ladder hadden en er dus niet bij konden. Na een paar dagen was hij het vergeten en heeft mijn man de speen gepakt. De speen van de jongste hebben we ritueel verbrand in de vuurkorf. Hij leefdecdaar echt naar toe en was heel trots op zichzelf!

1 jaar geleden

Mijn zoon gooide hem

1 jaar geleden

Hier ook een meisje van 4... ze is heel vaak ziek en haar tut helpt haar in de nacht. En het is mij de strijd niet waard.. alleen de blikken van de schooljuf..

1 jaar geleden

Jammer dan toch?! Same als hier, ze komen er zelf een keer vanaf❤️ liefde voor jou/jullie