Snap
  • DCIS
  • borstkanker
  • mastectomie

Dubbele borstamputatie: de operatie komt eraan

"Ik krijg een knoop in m'n maag als ik eraan denk"

Wachtende op de operatie van mijn dubbele borstamputatie is iedere dag een nieuwe uitdaging. De spanning stijgt en de adrenaline bouwt zich op. Ik droom regelmatig dat ik op de operatiekamer lig, en zelfs dat ik wakker wordt zonder borsten.. 🥺 En eerlijk gezegd weet ik niet zo goed of ik het juist fijner vind dat er zoveel weken tussen mijn diagnose en de operatie zitten.. 

Volgens mijn arts kon ik deze tijd gebruiken om te wennen aan het idee, en om me mentaal voor te bereiden. Maar in werkelijkheid ziet het er toch anders uit. Het liefste had ik het allemaal al achter de rug en het hoofdstuk ‘kanker’ afgesloten.

Het is inmiddels bijna 5 weken geleden sinds mijn diagnose, en nog 2,5 week tot mijn operatie. Ik probeer nog zoveel mogelijk te genieten van mijn lichaam met borsten en van het vrij bewegen en alle dingen te doen die ik dadelijk wekenlang niet mag en kan. Maar tegelijkertijd heb ik een knoop in mijn maag en raak ik soms in paniek wanneer ik eraan denk dat 2 Mei nu ineens wel heel dichtbij komt..

Kanker komt als een tornado binnenwaaien en verscheurt je keurige, zorgeloze leven.. en heel weinig mensen begrijpen dat. Ze vertellen je dat je sterk moet zijn - en erger, om positief te blijven. Maar die positiviteit is soms ver te zoeken.. 

Natuurlijk denk ik niet iedere dag de hele dag aan mijn operatie en mijn kanker en aan mijn borsten die ik dadelijk niet meer heb. Maar het zit altijd in mijn achterhoofd, en zodra ik even plezier heb en lach tot mijn buik pijn doet, wordt ik ineens weer herinnerd aan het verdriet en de angst en aan de lange weg die ik nog heb te gaan.. 

Trending op Mamaplaats: Babyuitzet: de ideale checklist van 2023!

1 jaar geleden

Heel veel sterkte!

1 jaar geleden

Dankjewel 🫶🏻

1 jaar geleden

Zo herkenbaar! Ik heb afgelopen dinsdag een dubbelzijdige amputatie gehad met directe terugplaatsing van silliconen. Nu bijkomen en herstellen

1 jaar geleden

Wow, heel veel sterkte en beterschap!! 🥺💫 Ik moet helaas eerst een paar maanden met een expander en dan volgen de silliconen implantaten richting eind van dit jaar. Zo spannend 😭 Hoop dat je goed en snel herstelt! ❤️

1 jaar geleden

Dit was in eerste instantie ook bij mij de bedoeling. Maar ben heel blij dat mijn plastische chirurg er uiteindelijk voor gekozen heeft om direct protheses te plaatsen. Maar hoe dan ook, jou gaat dit lukken! Maak foto's en doe alles wat je nog een keer met je borsten zou willen doen. We gaan ze ontzettend missen, maar het is voor het betere doel! ♥️