Snap
  • secundairekinderloosheid
  • Secundaireonvruchtbaarheid
  • Secundaireinfertiliteit
  • secundairkinderloos
  • onvervuldesecundairekinderwens
  • #kinderwens

Waarom duurt het zolang?

Wanneer zwanger worden niet lukt

Het is alweer 1 jaar geleden dat ik voor het laatst een blog heb geschreven. Dus werd het tijd voor een update! Nou in een woord; nog steeds geen verandering..

In juli is het precies 3 jaar sinds ik gestopt ben met de pil. En ik hoopte zooo erg dat ik nog voor mijn 30e nog 1 kindje mocht krijgen. Maar helaas. Ik ben 31 jaar geworden dit jaar en het lukt gewoon nog steeds niet.

Ergens ben ik er echt klaar mee, en gefrustreerd. Want ik heb toch al 1 geweldig kind, waarom komt die 2e nou niet? En continue wordt je geconfronteerd met zwangeren om je heen. Iedereen die de eerste samen met je zwanger was, is nu ook zwanger of ze hebben al een 2e.. begrijp me niet verkeerd, ik gun iedereen een goede zwangerschap en ik ben echt niet jaloers! Alleen voelt het als falen. En ben je continue opzoek naar een oorzaak, die er dus niet is. 

Want wij zijn vorig jaar allebei getest op van alles en er is geen oorzaak gevonden. We werden weggestuurd met de mededeling dat er 50% kans is op een spontane zwangerschap binnen 1 jaar! Geweldig om te horen toch? Alleen is het droevige eraan dat we nu precies 1 jaar verder zijn.. geen zwangerschap of miskraam, gewoon niks! Alleen een onregelmatige cyclus wat volgens de gynaecoloog niet onregelmatig is.. want mijn cyclus is tussen de 25-38 dagen en als het 40 dagen waren dan is het onregelmatig 🤦‍♀️ Zo fijn al die cijfertjes waar al die artsen zich heilig aan vasthouden. 

Het voelt een beetje alsof ik nu alles van mij moet afschrijven, maar ergens voelt dit ook goed. Want niemand in mijn omgeving maakt het hetzelfde mee als ik, en niemand die het begrijpt. Altijd krijg ik te horen: Joh je moet er niet mee bezig zijn, het is psychisch, je moet het loslaten.. en als ik zeg het komt wel, dan krijg ik vaak deze reactie: Je moet echt een 2e nemen hoor, het leven is veel leuker met 2 kindjes, je moet ervoor gaan.. 

oftewel mensen begrijpen niet hoe het is. En dat je de eerste keer wel spontaan zwanger raakt betekend niet dat het altijd vanzelfsprekend is.

Na de zomer mogen wij weer naar het ziekenhuis, en ik ben erg benieuwd of er nu wel iets gaat gebeuren. Be continued.. 

Leestip: Zó zorg je ervoor dat je kind op creatief vlak doorzet, óók zonder tekeninspiratie!