Snap

Zwangerschapsvergiftiging bij 41 weken zwangerschap

Tijdens mijn zwangerschap heb ik amper kwaaltjes gehad, halve wege mijn zwangerschap kreeg ik helaas bekkeninstabiliteit waardoor ik voor 100% in de ziektewet kwam te zitten. 24 februari ging ik eindelijk met verlof en was het wachten tot 4 april (uitgerekende datum) vanwege de eerste golf corona heb ik veel alleen gezeten lekker van me rust en de honden genoten. Mijn man was namelijk gewoon aan het werk overdag. 3 weken na carnaval kon ik me schoenen niet meer aan vanwege het vele vocht in me lichaam. Hoge bloeddruk, baby amper voelen, vaak op controle geweest en alles was steeds goed. Met 41 weken ( ondertussen echt oempa loempašŸ¤£ ) ben ik sochtends gestript en kwamen eindelijk savonds de weeĆ«n. Zondag ochtend 12 april toch naar het ziekenhuis omdat de pijn niet meer te houden was. Uiteindelijk na 32 uur weeĆ«n 2 ruggenprikken en weet niet hoeveel rotzooi had ik een hele hoge zwangerschapsvergiftiging. Gelukkig was onze prachtige dochter al geboren en heeft ze er niks van meegekregen.

Uiteindelijk na 2 dagen ziekenhuis mochten we naar huis en gaan genieten. Wat ik wel heel jammer vind is dat ik nog weinig weet van de bevalling, ik heb immers maar 6 minuten geperst šŸ˜… en vanwege de zwangerschapsvergiftiging en vele medicijnen was ik helemaal van het patje en heel erg ziek.Ā 

Zijn er meer mamas waar tijdens de bevalling naar voren kwam dat ze zwangerschapsvergiftiging hadden?

2 jaar geleden

Ik had al eerder tijdens mijn zwangerschap pre-eclampsie en daardoor ingeleid maar ik ben ook door de medicatie en het magnesium infuus en het feit dat ik een paar uur na de bevalling bewusteloos ben geraakt door een insult ook hele stukken kwijt ā˜¹ļø